Arbeiderpartiet går til valg på fortsatt «helikopterstøtte for Hæren basert på Bardufoss», skriver Anniken Huitfeldt. Bildet viser 339-Skvadronen fra Bardufoss som trener under vinterøvelsen Joint Viking 2017 i Finnmark. Foto: Fredrik Ringnes/Forsvaret

Ap vil ha egne hærhelikoptre på Bardufoss

Det er mulig å kombinere egne hærhelikoptre på Bardufoss og styrket helikopterkapasitet på Rygge for spesialstyrkene.

Det er ikke alt man sier som kommer med i et kort tv-innslag på Dagsrevyen. Arbeiderpartiet har landsmøtevedtak på at hæren skal ha egne helikoptre på Bardufoss, det går vi til valg på. Det sa jeg også til NRK – men opptaket ble dessverre liggende igjen på klipperommet på Marienlyst.

Gjennom forsvarsforliket i fjor høst fikk Ap sikret at endelig beslutning om helikoptre til hæren først kan tas når landmaktstudien kommer til politisk behandling. Allerede 11. november sa jeg på vegne av Arbeiderpartiet fra om at vi for vår del mener at hæren fortsatt skal ha egne helikoptre på Bardufoss. Jeg sa det samme i stortingssalen 15. november.

I januar forklarte vi nærmere hva vi vil med helikoptermiljøet på Bardufoss. I april vedtok vi et nytt partiprogram: Arbeiderpartiet går til valg på fortsatt «helikopterstøtte for Hæren basert på Bardufoss». I slutten av april var partileder Jonas Gahr Støre på Bardufoss og gjentok vår støtte til egne hærhelikoptre.

Det er mulig å kombinere egne hærhelikoptre på Bardufoss og styrket helikopterkapasitet på Rygge for spesialstyrkene: For det første fordi Høyre/Frp i sin modell vil skrote seks fungerende Bell-helikoptre. For det andre fordi nye transporthelikoptre for politiet vil frigjøre kapasitet på Rygge.

Arbeiderpartiet har sagt og ment det samme siden november: Vi går til valg på at hæren fortsatt skal ha egne helikoptre på Bardufoss.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer