Det er mulig å kombinere egne hærhelikoptre på Bardufoss og styrket helikopterkapasitet på Rygge for spesialstyrkene.

Det er ikke alt man sier som kommer med i et kort tv-innslag på Dagsrevyen. Arbeiderpartiet har landsmøtevedtak på at hæren skal ha egne helikoptre på Bardufoss, det går vi til valg på. Det sa jeg også til NRK – men opptaket ble dessverre liggende igjen på klipperommet på Marienlyst.

Gjennom forsvarsforliket i fjor høst fikk Ap sikret at endelig beslutning om helikoptre til hæren først kan tas når landmaktstudien kommer til politisk behandling. Allerede 11. november sa jeg på vegne av Arbeiderpartiet fra om at vi for vår del mener at hæren fortsatt skal ha egne helikoptre på Bardufoss. Jeg sa det samme i stortingssalen 15. november.

I januar forklarte vi nærmere hva vi vil med helikoptermiljøet på Bardufoss. I april vedtok vi et nytt partiprogram: Arbeiderpartiet går til valg på fortsatt «helikopterstøtte for Hæren basert på Bardufoss». I slutten av april var partileder Jonas Gahr Støre på Bardufoss og gjentok vår støtte til egne hærhelikoptre.

Det er mulig å kombinere egne hærhelikoptre på Bardufoss og styrket helikopterkapasitet på Rygge for spesialstyrkene: For det første fordi Høyre/Frp i sin modell vil skrote seks fungerende Bell-helikoptre. For det andre fordi nye transporthelikoptre for politiet vil frigjøre kapasitet på Rygge.

Arbeiderpartiet har sagt og ment det samme siden november: Vi går til valg på at hæren fortsatt skal ha egne helikoptre på Bardufoss.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

Ønske om et sterkere regionalt nivå med større beslutningsmyndighet er den klare beskjeden som er gitt fra Stortinget i sommer. I tillegg skal det for øyeblikket navnløse fylket ytterst i nord ha en særskilt rolle i utviklingen av Nordområdene, og i forholdet mot vårt nabolandet Russland.

0
0

Troms og Finnmark står foran mange spennende og vanskelige valg de neste månedene. Målet med sammenslåingen er at regionen skal få mer innflytelse over sin egen framtid.

1
88