Det er nå et massivt gap mellom ungdoms- og moderpartiet i disse alvorlige spørsmålene.

AUF bør nekte å drive valgkamp for Ap, dersom landsmøtet går inn for oljeboring i Lofoten.

AUF har mye bra klimapolitikk, problemet er at Arbeiderpartiet ikke deler den. AUF vil verne Lofoten fra oljeboring og foreslår en sluttdato for utfasing av petroleumsnæringa i Norge.

Arbeiderpartiet vil bore etter mer olje i Lofoten, Arktis og langt inn i framtida, selv om vi allerede har funnet mye mer enn det som kan utvinnes opp uten å skape irreversible klimaendringer.

Det er nå et massivt gap mellom ungdoms- og moderpartiet i disse alvorlige spørsmålene. Vi støtter helhjertet kampen AUF tar på hvert landsmøte, men dessverre har oljelobbyen vunnet hittil. Ap forblir et fossilparti på linje med FrP og Høyre. Hvor lenge kan AUF gå med på dette?

Mani Hussaini lovet oss i 2015 “å ta kampen for at vi en gang for alle sier at olja blir liggende under bakken i Norges mest sårbare naturområder” på Aps landsmøte i 2017. Denne uka står slaget. Vi håper AUF får med seg landsmøtet på å verne Lofoten fra oljevirksomhet, og de bør sette makt bak kravene.

AUF har truet med valgkampnekt før. I 2005 gjaldt det gratis skolebøker. Vi mener LoVeSe fortjener den samme kamplysten. Hvis ikke så lover Grønn Ungdom at vi ikke kommer til å hjelpe AUF med å skjule Arbeiderpartiets klimapolitikk for norske skoleelever til høsten.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

Det er mange som mener mye om reguleringen i Vestregata. Det er forståelig. Bygget skal ligge midt i byen, det blir stort og vil vises godt - og det er ingen enkel sak å si verken ja eller nei til det.

0
1

Jeg har tidligere sagt at vi har en regjering som ikke forstår Nord-Norge. Det har vi fått demonstrert gjennom snart fire år. Eksemplene er mange, så det er ikke mulig å nevne alle.

0
0