Jeg har vært radioelsker i snart 60 år, skriver Ole-Anton Teigen - som liker ekstra godt å lytte på radio i bilen. Men nå strever han med å få inn signalene på sin nye DAB-radio. (NB: Bildet viser en annen radio enn Teigens). Foto: Nordlys

De 49 hundrelappene kunne jeg like godt laget papirfly av...

På 90 prosent av strekninga kjem det ut av høyttalerne: «No signal»

Den 1. verdenskrigen stanset den 11.11.1918 kl. 11.00 og FM-bandet i Troms og Finnmark slukkes den 13.12.2017 kl.11.11.

Det er 99 år siden 1. verdenskrig stoppet og fredsforhandlingene startet i Versailles utenfor Paris. Vi som elsker radio i bilen er satt like langt tilbake etter den 13.12. kl. 11.11.

Jeg har kjøpt en DAB+ bilradio og fått den montert av Harilla Bil i Tromsø til en totalkostnad på kr. 4.900.-.

De 49 hundrelappene kunne jeg ha laget papirfly av og hatt en papirflykonkurranse i fjæra på Solheim Fritidsgård. «Hvem kaster 100-lappsflyet lengst ut på Ullsfjorden»

Jeg har hatt DAB+ radioen i bilen i en uke og prøvd den fra Tromsø til Svensby og mellom Jægervatnet og Lyngseidet.

På 90 prosent av strekninga kjem det ut av høyttalerne: «No signal»

I de få sonene der det kjem anna lyd ut av de samme høyttalerne, må man skru lyden opp flere hakk i forhold til radiosignalene fra FM radioen – som er intakt ei uke til.

DAB er en gammel teknologi som blir påtvunget oss radiolyttere i bil. Den virker ikke.

Nå vil du si at det finnes andre måter å få radio i bil på – og det er greitt det – men jeg trudde jo at man med overgang til DAB i bilen skulle få et utall av kanaler å lytte til. Og det har vi fått, bare det at det er «NO SIGNAL».

Den fungerer i Tromsø sentrum og i tett befolkede områder – men for oss i Lyngen og mer grisgrendte strøk av vårt langstrakte land så er det å bli satt tilbake til den 11.11. 1918 kl. 11.11.

Men så kan du si – det er jo bare å flytte til mer sentrale områder enn Lyngen – og det er sant nok. Ikke har vi grendeskolen, nærbutikken, det lokale postkontoret, lensmannskontor og snart har vi ikke NAV kontor heller – og veiene er heller ikke noe å skryte av.

Så kjære dere i Norges større sentra: Kamerater og proletarer, foren eder - og så kjem vi i samla flokk.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!