En gledens dag for skuterkjørere i Norge

I dag ble det vedtatt å overføre myndigheten for tilrettelegging og regulering av snøskuterkjøring til kommunene.

Fra nå av blir det kommunene som regulerer snøscooterløyper og tilrettelegger for kjøring i kommunen.

Torsdag 7.mai 2015 er en gledens dag for snøscooterkjørere i Norge.

I dag ble det vedtatt å overføre myndigheten for tilrettelegging og regulering av snøscooterkjøring til kommunene. Fra nå av blir det kommunene som regulerer snøscooterløyper og tilrettelegger for kjøring i kommunen.

Opposisjonen, med Ap i spissen, støttet ikke vedtaket. Det de viser at de har liten tiltro til at egne lokale folkevalgte klarer å forvalte regelverket på vegne av kommunens innbyggere.

Ap ville heller foretrukket at hele lovforslaget ble sendt tilbake til departementet for en ny runde.

For FrP og Høyre har det vært viktig å få på plass forutsigbare bestemmelser for snøscooterkjørere. For det første har det vært viktig å få fastsatt at det er kommunene som har reguleringsmyndighet og ansvaret med å forvalte regelverket. For det andre har det vært viktig å få fastsatt at snøscooterløypene ikke skal gå i områder hvor de kan få negative ringvirkninger for dyre- og planteliv eller annet friluftsliv.

For det tredje har det vært viktig å få fastsatt at løypene skal være fysisk merket slik at man lett kan skille mellom hva som utgjør løypene og hva som er å anse som utenfor.

For det fjerde har det vært viktig å få fastsatt at det er politiet som skal håndheve overtredelser av snøscooterkjøring, og bli supplert av Statens naturoppsyn (SNO) i de områder hvor disse er representert.

For det femte har det vært viktig å gi kommunene mulighet til å tilrettelegge for opplærings- og øvelseskjøring med snøscooter. I likhet med øvelseskjøring med bil, vil det gi snøscooterkjørerne mer erfaring som øker sikkerheten både for dem selv og  omgivelsene.

Høyre og FrP har tiltro til at landets lokale folkevalgte klarer å forvalte oppgavene knyttet til snøscooterløyper og –kjøring.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse