SOMMARØY: Ildsjel Kjell Ove Hveding og suksessbedriften han startet har nå investert 100 millioner i utbygging av hotellet på Sommarøy.

En suksesshistorie fra Yttersia

Bedriften som Hveding & co. har utviklet er opptatt av at all god business må være lokalt forankret.

Sammen med oppsvinget i nordlys- og hvalturisme ligger Sommarøy Hotell midt i smørøyet for et raskt voksende reiselivseventyr.

Kjell Ove Hveding på Sommarøy er ikke helt som andre gründere. Da han startet opp med Sommarøy Hotell for vel 15 år siden hadde han strengt tatt ikke all verdens kunnskap om hotelldrift.

På det restaurantfaglige området var kunnskapen særlig tynnslitt. Som han selv har fortalt i Nordlys trodde han den gang at vinen som heter Masi kom fra Finnmark, ikke fra Italia, og at den aller beste vinen var Norsk Rødvin.

Torsdag denne uka, NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum, ble Sommarøy Hotell trukket frem av NHO-sjefen som et forbilde og en suksesshistorie mange kan lære av. Anerkjennelsen er vel fortjent.

Med uslitelig entusiasme, pågangsmot og godt humør har Hveding og hans samarbeidspartnere og mannskap bygget en utmerket reiselivsbedrift, som nå også forlater Scandic-systemet og heretter vil stå på egne bein.

Nå investeres det 100 millioner kroner i utvidelse av hotellet med 43 nye rom og ny konferansesal med plass til 220 deltakere, og en kurs- og konferansedel med alt det siste av teknologiske fasiliteter. 

Bedriften som Hveding & co. har utviklet er opptatt av at all god business må være lokalt forankret. Dette konseptet er gjennomført i alt fra eierskap – over 50 prosent av aksjene i bedriften er lokalt eid – til matutvalget med lokal og kortreist mat, både fisk og kjøtt.

Slik får lokalsamfunnet et nært eierskap til bedriften og mange kan være stolte av hva man har utviklet ute i havgapet, drøye sju mil utenfor Tromsø.  Bedriften har vokst jevnt og trutt i de snart 16 årene hotellet har vært i drift og har i dag 27 årsverk fordelt på 35 ansatte.

I tillegg kommer selvsagt ringvirkningene lokalt. Nordlys får opplyst at i perioden 2014-2018 vil det samlet, både i privat og offentlig sektor, være gjort investeringer på rundt 500 millioner kroner på Sommarøy og i nærområdet. Blant annet bygges det ny skole på Brensholmen og det kommer ny barnehage på Sommarøy.

En lokalt forankret bedrift ute i Tromsø kommunes ytterste skjærgård trekker nå til seg delegasjoner fra utlandet som besøker Sommarøy på fast basis. Bl.a. kommer det kokker fra internasjonalt berømte restauranter i London for å oppleve hva virkelig kortreist og fersk fisk er.

På Sommarøy får de oppleve den kulinariske delikatessen skrei, fra den kommer opp av havet til den ligger på tallerkenen kort tid senere. 

Sammen med oppsvinget i nordlys- og hvalturisme ligger Sommarøy Hotell midt i smørøyet for et raskt voksende reiselivseventyr. Det Hveding og alle som har bidratt til suksessen har fått til så langt, bør kunne inspirere mange andre i nordnorske utkanter.

Stikkordene er lokal forankring, stå på-evne og hardt arbeid over tid.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse