Fraværet i den videregående skolen i Troms fylke er på full fart nedover. På bildet Kongsbakken videregående skole i Tromsø.

Et skritt på veien

Fraværet i videregående skole går ned. Men skjuler tallene en ubehagelig sannhet, spør Ylva Schwenke.

Likevel håper jeg ikke det er fraværsgrensa som skal være “motivasjon” for elevene i framtida.

Etter at fraværsgrensa ble innført i august 2016 ser resultatene så langt gode ut for tromsskolen. Terminoppgjøret for høsten 2016 kom ut 15. januar, og fraværet har gått ned med en fjerdedel. Som en som var skeptisk til innføringen av reglene må jeg innrømme at så langt ser det ut som en positiv utvikling.

Spesielt i Troms og Finnmark er det viktig å få fraværet ned. Den høyeste andelen av folk som dropper ut fra videregående finner du i nord. Det er trist lesning. Konkurransen i arbeidsmarkedet er hard, og uten videregåendeutdanning er det lett å falle fra. Deltakelse er åpenbart viktig for å bestå.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse