Fremskrittspartiets Ungdom vil innføre et frivillig tredje semester på høyskoler og universiteter i Norge.

Fremskrittspartiets Ungdom vil innføre et frivillig tredje semester på høyskoler og universiteter i Norge. I dag har alle studenter to måneder skolefritt om sommeren. Fremskrittspartiets Ungdom mener at det er fornuftig å innføre et frivillig tredje semester i disse månedene.

På denne måten kan studenter ved høyskoler og universitet fullføre studiene sine raskere. En slik ordning vil være positivt for både studentene og samfunnet. Dette vil belønne de flinke studentene som jobber hardt. De vil bli ferdig med studiene sine raskere, og de vil dermed komme raskere ut i arbeidslivet. Og i og med at kortere studietid betyr mindre i studielån vil dette være motiverende for studentene.

Det vil også gi store samfunnsøkonomiske gevinster i og med at studietiden vil bli kortet ned, og at studentene vil komme raskere ut i arbeidslivet. Arbeidskraft er en veldig viktig inntektskilde for den norske stat, og gjennom velferdsstaten er studentene en stor kostnad. Hver student koster i gjennomsnitt 200.000 i året. Det er altså mye penger å spare på å kutte ned på studietiden, og mye penger å tjene på å få studentene fortere ut i arbeid. 

I Danmark har flere partier og studentorganisasjonen tatt til orde for en slik ordning. Og flere høyskoler i Norge har i dag en tresemesterordning for førsteåret innen bachelor i ingeniørfag. Fremskrittspartiets Ungdom ser de positive sidene ved et tredje semester, og vi håper at regjeringen også er enige med oss.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har aldri gått av veien for å gjøre det som er nødvendig og riktig i hans egen bok.

1
51

Jeg har jobbet med markedsføring i bedriftsmarkedet i over 30 år. Ser jeg tilbake, har det vært en voldsom utvikling. Folk har alltid handlet med folk, det skal vi også fortsette å gjøre. En ting som er endret derimot, er måten kremmere kan påvirke kundene.  

0
3