Nordlys 4. oktober

«Felles innsats i dag – gode løsninger i fremtiden».

Tromsø Idrettsråd deler bekymringen til en rekke idretter i kommunen. Selvsagt trenger vi nye steder å være.

«Idrettsbyen Tromsø» er nå i gang med å se på hvordan en ny storstue for håndball, basketball, volleyball og friidrett kan realiseres.

På bakgrunn av oppslaget i «Nordlys» 30.08 og 04.10, ble det fokusert på en helt kritisk situasjon for idrettsanleggene i Tromsø kommune. En utslitt Tromsøhall og et hundretall barn og unge får ikke plass i idretten på grunn av kapasitetsproblemer, gjør at tiden er overmoden for å utvide og modernisere fasilitetene i byen.

Tromsø Idrettsråd har siden 2007, gjennom «Idrettsbyen Tromsø», jobbet sammen med Idretten og Tromsø kommune med langsiktige løsninger for å bedre anleggssituasjonen for idretten i Tromsø kommune. Hovedformålet har hele tiden vært å finne frem til realiserbare anleggskonsepter.

De områdene som vi har fokusert på er:

  • Bade- og svømmeanlegg (50m)
  • Skistadion
  • Alpinpark
  • Sjøsportsenter
  • Motorsportsenter
  • Nytt anlegg for innendørsidretter

Gjennom godt samarbeid med idretten og Tromsø kommune, ser vi nå lyset i enden av flere tunneler. Folkebadet tas i bruk våren 2019. Det samme gjør en ny og forbedret skistadion. Tromsø turnforenings egen turnhall åpnes i løpet av inneværende sesong, noe som gjør en allerede sprengt kapasitet litt enklere gjennom nye brukere inn i Gyllenborghallen. Tromsø Alpinpark fremstår i ny og forbedret drakt etter at Tromsø kommune overtok anlegget. I dag driftes anlegget av Tromsø Slalåmklubb, noe som har resultert i økt aktivitet og økonomisk overskudd for alpinparken.

I løpet av de neste to årene vil en ny flerbrukshall være klar på Storelva og TUIL fotball og TUIL Turn tar i bruk sine innendørsanlegg høsten 2018.

I løpet av noen korte høst- og vintermåneder ferdigstiller Tromsø kommune «Kommunedelplan for idrett og friluftsliv 2018 – 2021». Vi vet at det jobbes godt ute i idretten med å forbedre de ulike klubber, lag og foreningers rammevilkår gjennom nye og tidsriktige idrettsanlegg. «Idrettsbyen Tromsø» er nå i gang med å se på hvordan en ny storstue for håndball, basketball, volleyball og friidrett kan realiseres.

Med andre ord; «Felles innsats i dag – gode løsninger i fremtiden».

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse