Langt om lenge har Frps egen populistiske retorikk innhentet dem, og de tåler usedvanlig dårlig å møte seg selv i døra. Valgflesket har til slutt satt seg fast i halsen på Frp-lederne.

Mulla Krekar blir værende her i Norge når han slipper ut av fengselet senere denne måneden. Regjeringen vil flytte den beryktede mullaen ut på landet og sørge for at han må melde seg for politiet med jevnlige mellomrom.

Det vil være brudd på menneskerettighetene å sende ham av gårde til hjemlandet Irak så lenge man ikke kan forvisse seg om at Krekar verken blir torturert eller drept. 

Nå løper «partiet for folk flest» i fullt firsprang fra løftene sine, med justisminister Anders Anundsen i spissen. Frp er innhentet av sin egen selvgodhet fra alle årene i opposisjon. Det var ikke måte på hvor breiale Carl I. Hagen, Siv Jensen og Per Sandberg kunne være når de harmdirrende rettet pekefingeren mot politiske motstandere og utmalte disses udugelighet.

Selvsagt var det særlig Arbeiderpartiet som fikk gjennomgå, men ingen andre partier gikk fri heller. Frp-koryfeene malte og malte på budskapet at alt ville bli annerledes den dagen de selv fikk makta.

Selve symbolsaken for Frp på de andres udugelighet, deres snillisme og mangel på handlekraft, var Krekar-saken. Hadde Frp fått bestemme ville han blitt kastet ut av landet på dagen, fikk vi vite.

Det er derfor en skjebnens ironi at det er nettopp Frp som sitter med justisministeren når Krekar nå løslates og ministeren må innrømme at Krekar ikke kan sendes ut. Langt om lenge har altså Frps egen populistiske retorikk innhentet dem, og de tåler usedvanlig dårlig å møte seg selv i døra.

Valgflesket har til slutt satt seg fast i halsen på Frp-lederne.

Verre er det imidlertid at den samme justisminister Anundsen helt kynisk har sendt ut en instruks til politiet om å nedprioritere utsendelsen av kriminelle som ikke har lovlig opphold her i landet. Disse sakene er for vanskelige og tar for lang tid.

I stedet skal politiet ifølge instruksen prioritere å sende ut asylbarn og deres familier. Det er nemlig mye lettere. Frp-statsråd Anundsen kaster altså unger ut av landet og lar de kriminelle få bli. Dette er så skammelig, grovt inhumant og hyklersk at det etter vårt syn diskvalifiserer Anundsen som regjeringsmedlem.

Vi forstår ikke at Erna Solberg kan godta dette.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

Et innlegg i den pågående debatten om PCI-behandling til befolkningen i Nord-Norge.

3
545

Verden over arrangeres Equal Pay Day (likelønnsdag) for å markere den globale uretten som ligger i at kvinner tjener mindre enn menn. Unio har valgt å markere Equal Pay Day den 18.

0
43