_ Dette blir jo bare småpenger. Vinninga er forlengst gått opp i spinninga, sier Bjørn Tore Hoel fra Målselv om Erna og Sivs skattelettelser til folk flest. Selv får han 3637 kroner i skattelette. Det er under en tiendedel av hva familien hans må ut med i kommunale avgifter pluss det digre bykset i eiendomsskatt i kommunen: 37.000 kroner i året. Her sammen med to av barna: Amanda (3) og Jørgen (10). Foto: Susanne Noreng

Å gi til de rikeste - og la de andre betale

Har du 100 millioner i formue, får du sjenerøse skattelettelser fra Erna og Siv. Er du uformuende, men har spinket og spart til å kjøpe egen bolig, kan skattetrykket nå drive deg fra gård og grunn.

Eiendomsskatten er så usosial som en skatt kan få blitt.

Det er opprør på gang flere steder i landet, og det kommer nok til å bli enda mer verbal kamp. I Målselv er gemyttene i kok, i Bodø likeså, og det er all grunn til å anta at opphisselsen vil spre seg, ettersom kommune etter kommune her i landet enten  innfører eiendomsskatt, eller øker den.

Prissjokkene kommer som perler på ei snor for folk flest.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!