Body bilder: 
I økoparken på Holt kan det etableres skole-, felles- og parsellhager, bygges drivhus og gartneri. Arktisk og egenprodusert mat kan settes på kartet. Kombinert med dette beitedyr, bier (verdens friskeste faktisk!), lyngshester og høner og mye mer. Parken vil også være attraktiv for turister med nordlys-opplevelser vinterstid. Klikk på bildet for full visning. Illustrasjon: Asplan Viak
På denne vakre og sentrumsnære eiendommen i Tromsø har det foregått forskning på arktisk jordbruk i snart 100 år. Målet har vært å skape et landbruksvitenskapelig miljø som skulle styrke landbruket i Finnmark og Troms. Verdens nordligste forsøksstasjonen i plante- og jordkultur i verden er fortsatt i drift. Foto: Ann-Kjersti Johnsen
Økoparken på Holt i fugleperspektiv med avgrensing av ulike bruksområder. Illustrasjon: Asplan Viak AS
Med de unike kvalitetene som finnes nettopp her på Holt, må området få komme hele byens og regionens innbyggere til gode.

Byutvikling innebærer å skape et best mulig bymiljø og ivareta omgivelsene. Byutvikling drives av politikere som skal ha langsiktige perspektiver. God folkehelse er en del av et slikt perspektiv. Holtmarka ligger midt på øya, lett tilgjengelig for byens befolkning. Eiendommen Holt er en prakteiendom med stor framtidig betydning og potensiale for folkehelsa i Tromsø.

Holt - fra forskningssenter til noe mer?

På Holt har det foregått forskning på arktisk jordbruk i snart 100 år. Allerede for 100 år siden ble det vurdert at det var viktig å skaffe forskningsbasert kunnskap om mat- og planteproduksjon i kaldt klima. I 1920 vedtok staten at det skulle settes i drift en forsøksstasjon for jordbruket i Troms og Finnmark. Målet var på skape et landbruksvitenskapelig miljø som skulle styrke landbruket i Finnmark og Troms. 1923 ble Holt gård kjøpt av staten til dette formålet. Dette var og er fortsatt den nordligste forsøksstasjonen i plante- og jordkultur i verden.

Holt Økopark - verdens fineste bypark

Byutvikling og god folkehelse

En sjelden mulighet

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

Et innlegg i den pågående debatten om PCI-behandling til befolkningen i Nord-Norge.

3
545

Verden over arrangeres Equal Pay Day (likelønnsdag) for å markere den globale uretten som ligger i at kvinner tjener mindre enn menn. Unio har valgt å markere Equal Pay Day den 18.

0
43