Endelig kommer kjøkkenklut-direktivet!

Det er nokså velkjent at spør du en byråkrat – uansett nivå – om jobben og hans arbeidssituasjon, så er svaret temmelig entydig: Han/hun er busy, alltid travelt opptatt!

 Jeg har latt meg forlyde med at i i EU-kvarteret i Brüssel, er det  et svært tallrikt antall travle mennesker, byråkrater, økonomer, translatører, jurister, punchere osv, osv.

Nå er det også slik at onde tunger hevder at en god del av denne flokken av beamtede sitter der og gjør ingen ting. Men dette kan ikke stemme helt. Det må være unntak. Det er minst en effektiv, virksom og omsorgsfull byråkrat. Dette herrens redskap av et menneske har funnet ut at ”personlig verneutstyr” herunder grytekluter skal sertifiseres fra 2018. De skal påføres teknisk dokumentasjon som viser at de oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav. Hver gryteklut skal påføres typenummer, partinummer og serienummer. Bruksanvisning på språkene i EU skal medfølge.

Alt dette i følge EU-forordning 2016/425. Forordningen er slik en forstår det endelig og blir ikke utsendt for høring. Slik vil man spare betydelige beløp.

Når man tenker tilbake på gamle dager der det ble klippet ut et stykke av ei utslitt skjorte eller et utslitt skjørt til golvtue, så bøyer vi oss i takknemlighet for at EU/EØS ”vår livbøye” med dette fortreffelige fremskrittet endelig har fått ordnet opp i dette alvorlige forholdet.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse