Midtvinters minner Kaldfjorden mest om Gunnar Bergs maleri av Trollfjordslaget, der mer eller mindre kyndig manøvrerte hvalsafarier dupper mellom kystflåten

Da min datter brakk håndleddet i vinter, tilbragte vi to dager og uendelig mange timer i kø på UNN. Foran i køen: Turister med kompliserte brudd etter fall på glatta. Med 100.000 vinterturister i en by med 70.000 innbyggere er det ikke lett å dimensjonere helsevesenet, sa sykepleieren i luka. Og jeg forklarte min datter at vi skal leve av turisme når hun blir stor, så her må vi ta en for laget. Samtidig sendte jeg noen varme tanker til spanjoler som havner i kø bak nordmenn som har ramlet i fylla om sommeren.

Da gipsen var på plass kunne jeg ta igjen tapte arbeidstimer og dro til Fjellheisen, der næringsminister Monica Mæland la frem regjeringens sterkt forsinkede og like etterlyste reiselivsmelding.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

Åpent brev til Frank Bakke-Jensen, vår nye forsvarsminister

1
276

Regjeringen forsikrer at norsk forsvars- og utenrikspolitikk er i sin skjønneste orden i en «uforutsigbar» og «komplisert» verden.. Sist ute var tidligere forsvarsminister Ine Eriksen Søreide i Adresseavisen 16.10.

2
90