Aps Martin Henriksen kan bli vraket fra førsteplassen for partiet i Troms, skriver NRKs Lars Egil Mogård i en kommentarartikkel. Mogård er som regel en svært velinformert reporter. Det er derfor liten grunn til å tvile på at det nå er prosesser på gang som kan ende med at Cecilie Myrseth blir Troms Arbeiderpartis førstekandidat ved stortingsvalget om litt over ett år. For en uke siden ga hun nominasjonskomiteen beskjed om at hun ønsker stortingsplass.

Myrseth er i dag fylkesrådsleder i Troms, en rolle hun har imponert i siden fylkestingsvalget i fjor høst. Hun har vist seg som en hardtarbeidende og systematisk politiker, og har markert seg med tydelige standpunkter, blant annet omkring Forsvarets tilstedeværelse i nord. Hun har også tatt en lederrolle i spørsmålet om regionalisering og sammenslåing av fylker i nord. Her har hun for øvrig opptrådt med klokskap og respekt i forhold til naboene i Nordland og Finnmark.

Når det gjelder harstadværingen Martin Henriksen har han dessverre forsvunnet mer eller mindre helt ut av den politiske radaren i sitt eget hjemfylke. Det kan synes som om kontakten med velgerne ikke er slik den burde være. Det hører for eksempel med til sjeldenhetene at Henriksen deltar i den offentlige debatten i vår del av landet. Det er kanskje en naturlig konsekvens for en politiker som bor fast i Oslo, men samtidig tar mål av seg til å representere Troms. Hans motstand mot å tillate oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er også omstridt internt i partiet.

Nominasjonsprosessen i Troms Arbeiderparti bør fremfor alt ende med at Tromsø får en sterkere representasjon. I for mange år har nominasjonsmøtene til stortingsvalget handlet om å forhindre at Tromsø-kandidater blir nominert øverst på lista. Den tiden må nå være forbi. Det er helt avgjørende at Tromsø har politiske ombudspersoner som målbærer byens interesser i en rolle som nasjonal beslutningstaker.

Halvparten av velgerne i fylket bor i Tromsø. En god Tromsø-kandidat med politisk rutine vil også bli en fordel i kampen om velgerne, ikke minst fordi de fleste andre partiene nok en gang ser ut til å satse på toppkandidater fra andre deler av fylket. Cecilie Myrseths styrke er at hun i tillegg til å være bosatt i Tromsø og være opptatt av byens videre utvikling, også har blitt godt kjent med hele Troms i rollen som fylkesrådsleder.
 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

Først tenkte jeg å la dette ligge, det blir bare mer bråk av det. Men så fant jeg ut at ja, det SKAL bli bråk, jo mer bråk jo bedre!

0
46

Vi kan ikke fjerne statlige bevilgninger til trossamfunn og tro at ikke noe skjer med landet vårt. Det vil være slutten på folkekirken slik vi kjenner den.

0
0