Vi lurer på om Leif Einar egentlig vil kjøre anleggsmaskiner, spille i band eller sitte i et velutstyrt kontorlandskap hos et firma som driver med "merkevarebygging"

Lothepus, vinneren av Farmen 2016,  er i dag en av Norges` mest berømte kjendiser, og samtidig en av Norges`mest etterspurte sponsorobjekt. Enkelt forklart betyr det at det nå er tidsriktig- og kult å ta seg en Lothepils, rulle seg en Lotings, kjøpe Farmengenseren, Lothepus-caps/T-shirt/solbriller/hettegenser og kle på seg kondomen GSG (“Går det så går det)” når det kribler i underlivet. Dermed får tobakksfabrikanten Philip Morris, Mariusgenseren, kondomen Durex (“Glir førrbi”) og lokale ølfabrikanter en kraftig konkurrent når det skal selges tidsriktige produkter i 2017.

Hvem hadde Lothepus, Leif Einar Lothe, som favoritt da fjorårets episoder av Farmen ble presentert å TV2? Programmet Farmen er et realityprogram som presenterer en gruppe mennesker i et lukket miljø, med fysiske- og mentale utfordringer, og som slåss om å være siste mann oppreist i forskjellige utslagskonkurranser. Den sofistikerte, piperøykende, verbalt ukorrekte- og lite veltalende Lothepus klarte, med sin kryptisk sjarmerende opptreden, å vinne både deltakernes og publikums stemmer - og vant dermed hele konkurransen..

Lothepus sies å være en like stor kjendis som kongeparet, Mette Marit og skiløperen Thomas Nordthug anno våren 2017. Vi lurer på om Leif Einar egentlig vil kjøre anleggsmaskiner, spille i band eller sitte i et velutstyrt kontorlandskap hos et firma som driver med “merkevarebygging”. Vel, til tross for huget etter diesellukt og smaken av fin heimkok, tror vi at han er rimelig kynisk når der gjelder å smi mens jernet er varmt. Men når går det for Lothepus, i hans egen kondom?

Han har kanskje ett år å gjøre det på. For det er bare ett år igjen til vi får servert en ny vinner av Farmen - neste gang ei eldre, ufiks dame, uten hår og uten BH, som røyker rullings, drikker heimbrent og har seks unger med seks ulike menn utenfor ekteskap. Og da sitter vi klar for å kjøpe sloggitruser med hjerter på rumpa, joggebukser  i regnbuefarver, plastisk kirurgi og sigarettmunnstykker fra en ny, litt ”kåtere”  tobakksfabrikant.

Hans Petter Sjøli i VG sammenlikner Lothepus med Donald Trump, og skriver at begge representerer tidsånden ”den vulgære drittsekkulturen”. Ikke vet jeg, men VG skriver samtidig at ”Lothepus er en mann av Folket, en folkets mann, en slags barbrystet Vladimir Putin-skikkelse”. Og sist, men ikke minst, blir Lothepus i VG sammenliknet med Trygve Slagsvold Vedum og Senterpartiets suksess med å nå fram til folk ute i distriktene med enkle svar på vanskelige spørsmål. Og da venter vi bare på plakater med påskrifta: Nå går det for Lothepus! Stem Senterpartiet!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

”I fjor døde 1.700 av influensa.”  

”Mange forstår ikke hvor alvorlig syke de kan bli”

“Risikogruppene utgjør om lag 1,5 millioner mennesker i Norge”.  

5
149