Det dokker gjør nu med Mack vitne om manglende respekt.

Kjære Odd!

Dokker kødde ikkje ustraffa med oss NordlÆndinga, herr Colonialmajor Odd Reitan!

Å kaste Mack sitt øl og mineralvann ut av butikkhyllan i 18 av landets 19 fylka, det e å tråkke på våre nord-norske hjerta, identitet, historie, kultur og stolthet. Og det vil innebære en reduksjon i antall arbeidsplassa både hos han Mack, og antakelig hos dokker i Rema.

Førr veldig raskt vil dine mange flotte, ærlige og dyktige kjøpmenn her i nord, merke det på omsetning og kundebesøk. Det like vi dårlig. Mange av oss har vært bestevenna med Rema i mange år, godt mottatt som dokker blei når dokker etablerte dokker i nord på 80-tallet.

Men vennskap kreve respekt og tillit for å vare. Og det dokker gjør nu med Mack vitne om manglende respekt for små leverandøra som dem og førr oss nordlÆndinga. Det e bare pengemakta dokkers som skal rå.. Tilliten vår tell dÆ, Æ-en din og “Det enkle e ofte det beste”, forsvinn som dugga på ølglasset. Og det e Mack-øl i glasset såklart, våres øl.

Mitt beste råd tell dæ Odd e å finne frem fjellvettreglan og studere dem nøye. Spesielt regel nr 8, for der står det:

“Vend i tide, det er ingen skam å snu!”

Men det bør skje steikanes fort, førr bestevenna i hopetall e i ferd med å forlate dokker allerede. Dokker kødde ikkje ustraffa med oss nordlændinga. Vi har blitt hersja med av mange oppigjennom historien, men vi e et stolt og samla folk her i nord. Og vi skal stå han av denna gangen også. Vi og han Mack, alltid og uansett!

Med vennlig hilsen
fra mÆ

(Og æ trur det DELES av mange flere her nord)

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

Det har vært mye diskusjon om sametingspresidentens nyttårstale, fordi den var på norsk og ikke på samisk. For meg som ikke snakker samisk var det en ærlig og god tale, som også viste behovet for en styrket satsning på samisk språk og kultur.

0
107

Kommentator Tone Jensen i Nordlys har sterke meninger, men få og svake tanker. I en kommentar i  Nordlys 16. januar under tittelen ”Det grønne skiftet – en politisk floskel” serverer hun en usedvanlig tynn suppe basert på en artikkel hun har lest i VG.

2
79