Det dokker gjør nu med Mack vitne om manglende respekt.

Kjære Odd!

Dokker kødde ikkje ustraffa med oss NordlÆndinga, herr Colonialmajor Odd Reitan!

Å kaste Mack sitt øl og mineralvann ut av butikkhyllan i 18 av landets 19 fylka, det e å tråkke på våre nord-norske hjerta, identitet, historie, kultur og stolthet. Og det vil innebære en reduksjon i antall arbeidsplassa både hos han Mack, og antakelig hos dokker i Rema.

Førr veldig raskt vil dine mange flotte, ærlige og dyktige kjøpmenn her i nord, merke det på omsetning og kundebesøk. Det like vi dårlig. Mange av oss har vært bestevenna med Rema i mange år, godt mottatt som dokker blei når dokker etablerte dokker i nord på 80-tallet.

Men vennskap kreve respekt og tillit for å vare. Og det dokker gjør nu med Mack vitne om manglende respekt for små leverandøra som dem og førr oss nordlÆndinga. Det e bare pengemakta dokkers som skal rå.. Tilliten vår tell dÆ, Æ-en din og “Det enkle e ofte det beste”, forsvinn som dugga på ølglasset. Og det e Mack-øl i glasset såklart, våres øl.

Mitt beste råd tell dæ Odd e å finne frem fjellvettreglan og studere dem nøye. Spesielt regel nr 8, for der står det:

“Vend i tide, det er ingen skam å snu!”

Men det bør skje steikanes fort, førr bestevenna i hopetall e i ferd med å forlate dokker allerede. Dokker kødde ikkje ustraffa med oss nordlændinga. Vi har blitt hersja med av mange oppigjennom historien, men vi e et stolt og samla folk her i nord. Og vi skal stå han av denna gangen også. Vi og han Mack, alltid og uansett!

Med vennlig hilsen
fra mÆ

(Og æ trur det DELES av mange flere her nord)

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

Jeg liker å bo litt utenfor tettbebygde strøk, og skulle aller helst bodd et stykke fra veien ved et vann i skogen. Man drømmer seg litt bort når man er ute på tur og passerer ensomme hytter, ofte med bilvei frem. Å bo der i stedet for i et boligfelt må da være drømmen for mange!

0
4

De aller fleste ansatte med direkte pasientkontakt gjør en utmerket jobb ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN): Løper, smiler, pleier, måler, trøster, medisinerer, lindrer og helbreder.

0
0