Jeg undrer meg over hva de som styrer dette landet består av når de tilsynslatende er uberørt av alle dyretragediene.

For noen dager siden var det et oppslag i Nye Troms om rovdyr som drepte sau i Indre Troms. Noen dager senere var det samme tragiske nyhet fra Nord-Troms, gjenngitt i Nordlys. Og nå 3. august samme sak i VG, der sauebønder i løpet av noen dager har mistet 101 dyr på Totenåsen på grunn av ulvens herjinger.

Der har en bonde hentet ned ca. 70 morløse lam. Som det påpekes fra næringen så betyr dette at når så mange søyer  drepes så blir besettningen gradvis mindre, og i løpet av kort tid er det en matprodusent mindre. Jeg undrer meg over hva de som styrer dette landet består av når de tilsynslatende er uberørt av alle dyretragediene, som også kan utvikle seg til menneskelige tragedier, uten at nødvendige grep iverksettes.

Dette på tross av at matproduksjon blir mindre og mindre for hvert år som går. Når en også tenker på at vi lever i en urolig verden, der det meste er uforsigbart og store befolknings grupper sulter, så importerer vi ca. 50 prosent av det vi forbruker. Det synes også som om arbeidsplassene i Næringsmiddelindustrien(ca.100 000) ikke er av intresse for politikerne på Løvebakken.

Så vil jeg si at det er ikke godt å være vitne til at dere overser det folkeopprøret som bygger seg opp på grasrota, og istedenfor bruker lange møter  for å diskutere bestandsmål og ynglinger. Alt mens det blir stadig mer byrokratisk å få fellingstillatelser, og når den endelig etter x antall dager er i boks så er udyrene over i neste massakreområde.

Dere er valgt til og handle til beste for land og folk, og framtidige generasjoner. Etter min og manges mening er det dette dere ikke gjør, og står derfor ikke til eksamen.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

Åpent brev til Frank Bakke-Jensen, vår nye forsvarsminister

1
315

Ideen om jernbane mellom Finnland og Norge har eksistert i flere tiår. Tornedalsrådet har jobbet med denne ideen gjennom flere år, forstudier ble gjort i 1994 og banen fikk da navnet Nordkalottbanen.

0
11