Det virker som om politisk redaktør Skjalg Fjellheim er en så stor tromsøbypatriot ar han er blind for andre enn seg og byen Tromsø.

«E6» la akkurat ut fra kai da jeg kom kjørende til Skarberget. Neste ferge går om cirka to timer. På Skarberget får man ingen kaffe, Der står det bare et tomt servicebygg med et kaldt toalett. Jeg klager ikke. Bilen er varm, og avisa Nordlys - Landsdelsavisen i nord som den liker å profilere seg som, innbyr til meningsutveksling. Og der – på side 28, er det en kommentar skrevet av politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim, med overskriften ”Tromsø som hoggestabbe.”

Politisk redaktør Skjalg Fjellheim hevder i sitt debattinnlegg at folk i Nordland og Finnmark er «imot» Tromsø. Jeg tenker at Skjalg Fjellheim syt. Hadde jeg kjent ham hadde jeg nok våget å si til ham at han i denne saken fremstår som en sytpeis, men det sier jeg selvfølgelig ikke – for jeg kjenner ikke mannen.

Fjellheim skryt av Tromsø. For Tromsøbyen har jo så mye å være stolt av. Fjellheim ramser opp Norges Arktiske Universitet- UiT, Framsentret, Norsk Polarinstitutt, Universitetssykehus, UNN. Den politiske redaktøren i avisa Nordlys skyter av Store institusjoner som alle har bidratt til vekst i Tromsø, ja, i hele Arktis. Det er liksom ikke måte på alt det fine Tromsø har.

Men Fjellheim synes allikevel så synd i Tromsø. …fordi byen må ta imot så mye «pryl fra resten av Nord-Norge….i skam over at man ( i Tromsø) gjennom strategisk satsing har lyktes med å skape et bysamfunn mange ønsker å bo i.»

Jeg undrer på om ikke Skjalg Fjellheim med dette viser en manglende kunnskap om menneskan som bor i Nordland og Finnmark. I hvert fall om Finnmark. Fjellheim har ikke forstått at folk i Finnmark ønsker å bo i Finnmark - ikke i Troms eller Tromsø. Finnmarkingen er stolt av å bo i nordlysfylket som Birkeland studerte nordlysaktiviteten fra. Finnmarkingen er stolt av havet, vidda, fjorden. Finnmarkingen er stolt av fylket og av hverandre - selv om bygde- og bykrangling noen ganger er heftig. Det som Fjellheim og noen andre kanskje ikke har forstått er at folk i Finnmark begeistres av en god fylkesintern bygde- og by krangel. Det føles godt og forutsigbart – hva skal vi med Troms?

Jeg undrer på om vi ikke, i disse regionale sammenslåingstider, bare deler Troms fylke i to? Nord for Bardufoss i Målselv kommune  tilfaller Finnmark og sør tilfaller Nordland.  Da får Finnmark mer forsvar og et sykehus det står respekt av.  Nordland får innflyvningslysan til Evenes/ Narvik lufthavn, Polar Zoo ( verdens nordligste dyrepark) og Setermoen. Bodø og Vadsø fortsetter som fylkeshovedsteder i fylkene Nordland og Finnmark. For hva skal nordlendingen og finnmarkingen med Troms – Skjalg Fjellheim?

Det virker som om politisk redaktør Skjalg Fjellheim er en så stor tromsøbypatriot ar han er blind for andre enn seg og byen Tromsø. Og tenke seg til, der jeg sitter i bilen å leser Nordlys, siver selveste Skjalg Fjellheim sin stemme ut av FM radioen min. Fjellheim har visstnok kommet fram til at en Fylkesmann i Finnmark, med kontor i Vadsø, ikke har noen sikkerhetspolitisk betydning for Norge. Jeg undrer på hvilken forskning eller utløsende faktor det er Skjalg Fjellheim støtter seg til.

Det nordligste fylket Finnmark er merkevaren “Finnmark”. Tromsø kan ha så mange fine institusjoner de vil – men de mangler Nordlendingan og Finnmarkingan- og de mangler merkevaren Finnmark! Det får politisk redaktør I Nordlys Skjalg Fjellheim bare akseptere. For hva er en tromsing uten finnmarkingen og nordlendingen?

Ja, ja. Avislesing - og FM radioen viste seg å være et greit tidsfordriv i fergekøen på Skarberget mens jeg venter på at «E6» kommer tilbake.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

På forsiden nå

Åpent brev til Frank Bakke-Jensen, vår nye forsvarsminister

0
1

Regjeringen forsikrer at norsk forsvars- og utenrikspolitikk er i sin skjønneste orden i en «uforutsigbar» og «komplisert» verden.. Sist ute var tidligere forsvarsminister Ine Eriksen Søreide i Adresseavisen 16.10.

0
43