Rehabiliteringssenteret Nord-Norges kurbad har en visjon om å bli ledende innen rehabilitering. Det lykkes de veldig godt, det er virkelig en fornøyelse å få opphold her, skriver pasient Vigdis Brennvik. Foto: Nord-Norges kurbad

Tusen takk til Kurbadet!

De som jobber der er virkelig veldig flink til å se hele mennesket. Det gir en veldig god følelse.

Kurbadet i Tromsø som også kalles Rehabiliteringssentret Nord-Norge Kurbad ble etablert i 1952.  Det har en fantastisk flott beliggenhet med utsikt over hele Tromsø og kun 15 min fra sentrum.

Æ er nu pasient her og trives utrulig godt her.  Her er det pasienter som kommer fra hele landet og som sliter med ulike sykdommer.  Når en er ny pasient får en også en omvisning på hele kurbadet slik at en gjør seg kjent fra dag en. Det er et veldig bra tiltak og gjør at en blir sikker på hvor de ulike aktiviteter foregår på huset. Som pasient her er en inne på individuelt opphold eller tilhører en gruppe.   En får utdelt ei mappe med oversikt og timeplan hva som skal gjøres og tidspunkt og sted.  Det er veldig oversiktlig og bra. Æ synes at det er veldig informativt fordi en da føler seg tryggere og vet nøyaktig hvor de ulike instanser holder til. Kurbadet er under renovering og utbygging og æ synes at det blir bare bedre og bedre og det jobbes for å  kunne tilby eget rom til hver pasient.    

De er nå blitt utrulig flinke og har en visjon om å bli ledende innen rehabilitering. Det lykkes de veldig godt med da det er virkelig en fornøyelse å få opphold her.  En blir oppringt og ønska velkommen en uke før oppholdet og det er veldig bra. Da føler en seg virkelig velkommen.  De ansatte er utrulig dyktige, hjelpsomme, omsorgsfulle og har veldig god kompetanse. Æ trur at årsaken til at de lykkes så bra er en svært god organisering både innad med enkeltpersoner og grupper som ankommer kurbadet.  De har nå lang erfaring og når en er pasient her så føler en seg veldig vel og trygg.  Hvis noe uventa av sykdom sku oppstå er de alltid beredt til å hjelpe og ordner opp slik at skaden kan leges.

Maten er vegetarisk og bygger på middelhavskost og består av mye fisk, soya, erter, bønner, linser og frukt og grønnsaker  Det er god hjemmelaget mat laget fra bunn og med nord-norsk tradisjon.  Årsaken til at de har et vegetarisk kosthold er at det er sunt, lettfordøyelig og bra for pasienter.   Måltidene er alltid varierte med ulike fiskeprodukter, ost, tomat, agurk , supper, dessert og et bredt utvalg.  Til middag er det alltid et vegetarisk alternativ og for eks fisk, soyakaker, linsekaker, pekansteik, lasagne, lapskaus osv.  Så en har alltid mulighet til å velge.  Salat er alltid på bordet til middag.  Kveldsmaten er svært stor og utvalget spenner fra ulike typer fisk, blåkveite, sildesalat, eggesalat, laks, ulike ostetyper, syltetøy og utrulig mye godt.  Når en tenker på å ta av noen kilo kan det by på problemer da fristelsene er veldig store.  Til hvert måltid og utover dagen er frukt av ulike slag og alltid drikk, te og kaffe tilgjengelig for pasienter.  Det er en sunn livsstil og gir god helse.

Dagen på Kurbadet starter ofte med øvelser som nakke/rygg og den har utvalgte øvelser som er bra for kroppen, så er det tid for frokost og videre til opptrening av ulik art.  Mange går til trening i varmtvannsbassenget og der blir det opptrening i vannet med øvelser som blir vist fram av en fysioterapaut.  Det er utrulig godt med opptrening i vann og alle synes å sette stor pris på det.   Så er det tilbake til opptrening i gymsalen hvor alle ulike treningsapparater og øvelser foregår.   Hver pasient får oppgitt et øvelsesark hvor alle øvelser er godt beskrevet og fysioterapauten går gjennom alle øvelser ilag med pasienten.  Det er også gåturer midt på dagen og andre øvelser etter hvilket behov pasienten har.   Etter samtale med pasienten bestemmer fysioterapauten hvilke øvelser og opptrening vedkommende skal ha.  Fysisk form blir testa ut ved ankomst og ved avreise. Hvis en trenger hjelp er det alltid en instruktør som stiller opp på kort varsel.

Sosialt så arrangeres det turer til handlesenter på dagtid og i helger til konsert i kirke, fjellheisen, museer,  musikk og underholdning enkelte kvelder, bingokveld og mye annet.  Det er mange tilbud og alltid noe for enhver smak.   

Kurbadet har også mye kompetanse og ekspertise i form av ernæringsfysiolog, raumatalog, sosionom, psykolog, ergoterapaut, lege, fysioterapaut, veileder, laboratoriet, miljøarbeider og resepsjon.  Her må en gå gjennom fysioterapauten og bestille time for å få hjelp og en samtale.

Hvis en ønsker hjelp og spørsmål ifm intoleranse for melk, egg og annet så kan en kontakt en ernæringsfysiolog og da få tilrettelagt i forhold til intoleranse og sjekka ut matvarer en ikke tåler.  God hjelp å få der som gir bedring i helsa.  Spørsmål ifm tilrettelegging for videre utdanning eller arbeidslivet og andre spørsmål kan en kontakte en sosionom.  Logoped er også tilstede.  Psykolog er også behjelpelig for personer som sliter med ulike ting ifm familie, helse osv.

I resepsjonen er det alltid hjelp å få hos et veldig serviceinnstilt personell.  Uansett hva en spør om så får en alltid hjelp og svar på det meste.  Det er veldig trygt å være pasient hos Kurbadet og en føler seg alltid sett og ivaretatt.  De som jobber der er virkelig veldig flink til å se hele mennesket.  Det gir en veldig god følelse.  Etter flere besøk her på kurbadet er jeg blitt enda mere glad i plassen for hver gang.  Jeg ser virkelig frem til neste gang jeg skal dra. Tusen hjertelig takk til kurbadet og alle de ansatte der for en fantastisk god behandling.  Æ ser allerede nu frem til neste opphold hos dere.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse