De vil halshogge, steine, og begrave oss levende, kun fordi vi ikke er muslimer

Disse hjernevaskede galningene, som henretter på de mest bestialske vis med drukninger, halshogging, ved å kaste folk ned fra tak og andre avskyelige handlinger.

Paris, selve kjærlighetens by, ble fredag rammet av flere forferdelige terrorangrep. Minst 127 mennesker ble drept. Nærmere 200 er skadet, 80 av dem kritisk. Åtte terrorister er drept i angrepet. Det ble funnet egyptiske og syriske pass som knyttes til noen av dem. En har tatt seg inn gjennom Hellas som båtflyktning.

Terrorgruppa IS har tatt på seg ansvaret for det forferdelige angrepet. Den franske presidenten varsler hevn mot barbarene fra den såkalte islamske staten.

I helga har Nordlyskatedralen og Ishavskatedralen vært lyssatt i de franske farger. Det har også utallige Facebook-profiler. Vi berøres sterkt. Dette feige angrepet går mot alt det vi vil verne om. Demokratiet, ytringsfrihet og menneskerettigheter. De verdiene vi holder kjært, ønsker IS å ta fra oss. De vil halshogge, steine og begrave oss levende, kun fordi vi ikke er muslimer.

Det er åpenbart at det ikke er andre løsninger enn å bekjempe dem. Disse hjernevaskede galningene, som henretter på de mest bestialske vis med drukninger, halshogging, ved å kaste folk ned fra tak og andre avskyelige handlinger. Angrepet er ikke bare på Frankrike, det er på hele demokratiet, på grunnverdiene som våre samfunn er tuftet på. De har tatt krigen sin til oss. Verden må svare.

Terroristene kommer aldri til å vinne. Men vi må være forberedt på at det kan komme flere angrep. Vi må alle stå sammen for å utrydde og knuse denne terrorgruppen. De har allerede fått vokse seg altfor store uten at man har grepet inn. En bred allianse vil kunne tilintetgjøre trusselen fra IS. Det vil ta tid og det kreves samhandling, men dette uvesenet må man få bukt med.

I likhet med flere islamistiske terrorgrupper har IS et forkvaklet syn på hva religion er. Det er rent hat og ondskap som ligger bak, selv om de forsøker å legitimere sine handlinger med Koranen.

Det er allerede varslet nye angrep. Frykten vil være sterk i Europa i tiden som kommer. Også her hjemme. Kravet om å stenge grensa mot Russland for å hindre det store antallet migranter å komme inn i landet vil tilta i styrke. Det aller viktigste prosjektet i tiden som kommer er at UDI får skikk på opplegget sitt, slik at de åpenbart grunnløse asylsøkerne kan avvises på Storskog.

Det er viktig at vi ikke retter sinnet mot uskyldige. Det er tross alt ikke slik at alle muslimer står bak det som skjedde i Paris. Derfor kan det være lurt å tenke seg om hvordan man ytrer seg i debatten. Vi må ikke la hatet vinne.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse