Anne Husebekk

Rektor
UiT Norges arktiske universitet

Articles by author

Andre saker fra forfatteren

Forrige uke tok jeg imot 5.500 nye studenter på UiTs campuser i Tromsø, Alta, Narvik og Harstad. De er privilegerte unge mennesker, og det følger ansvar med privilegier.

0
3

Norge er et langstrakt land med spredt bosetting i utkanten av Europa. Dette gjør oss mer avhengig av flytransport enn andre land.

2
100

UiT utgjør en forskjell i nord. Hvert år utdanner vi mer enn 2.700 kandidater. De fleste av dem blir i nord og bidrar med viktig kompetanse i næringsliv og offentlig sektor.

2
20

Norges havområder er store, og cirka 80 prosent av vårt territorialfarvann ligger nord for polarsirkelen.

1
60

Kommunene må komme i førersetet i offentlig digitaliseringsarbeid.

0
21

Forskere og studenter kan bli omtalt som sneversynte, introverte og med et sterkt fokus på  egne, isolerte problemstillinger.

0
35

Mens mange av oss de neste dagene er opptatt av de daglige gjøremål, sitter over 200 vitenskapsfolk og næringsaktører fra hele verden samlet på UiT Norges arktiske universitet.

0
1

La oss ikke falle for fristelsen til å la «alternative fakta» styre våre liv.

1
351

Tre fremragende unge forskere har fått 36 millioner kroner til sitt arbeid ved UiT. Det er mulig takket være en generøs gave.

0
0

- Dette blir en god uke, for jeg skal ha 5000 viktige møter, skriver UiT-rektor Anne Husebekk.

0
78

Det finnes om lag 9.000 universitet i verden. To av dem er i vår nordlige landsdel. Det er det grunn til å være stolt av.

0
38

Ungdommen må velge hva de skal bli. Og Nord-Norge trenger ungdommen.

0
14

Sider