Oddvar Nygård

Journalist
Nordlys

Articles by author

Andre saker fra forfatteren

Selvsagt er det en soleklar menneskerett å eie og kjøre en Porsche; det mener i hvert fall vi bilelskere. Å late som om høyutslippsbilisme er kostnadsfritt for miljøet og klodens klimautslipp er imidlertid noe helt annet.

0
175

Når overforbruket i omsorgssektoren gjentar seg år etter år, er det ikke rart at håpløshetens grå slør innhyller ethvert nytt budsjettmøte i kommunestyret i Tromsø.

6
16

En rapport om den økonomiske situasjonen i Tromsø kommune er ingen lystelig lesning.

2
49

Alt som går bra i landsdelen kan vi takke Erna for. Det eneste som mangler er at stortingsrepresentant Elvenes innkasserer æren for at det under denne regjeringen har blitt flere nye Lotto-millionærer i Nord-Norge.

1
174

Kommunestyrets klimaplan fra 2008 demonstrerer en imponerende lokal kampvilje. Men hvordan har det egentlig gått med måloppnåelsen? Svaret er: Ikke så bra.

0
113

17. november figurerte Edgar Andersen, leder i Målselv Høyre, på forsida i avisa Nye Troms, der han anklager sitt eget parti for å skape krise på Bardufoss og gir regjeringen ansvaret for at et hundretalls arbeidsplasser kan forsvinne.

3
121

Troms har såvisst ingen grunn til å feire noen seier i helikoptersaken.

4
167

Det er ikke det norske forsvaret som er avskrekkingselementet overfor en aggressor, det er Uncle Sam.

0
91

Norge må selv klare brasene hvis Putin skulle utfordre norsk jurisdiksjon i Barentshavet. Skulle så skje, kan det bli en svært anstrengende øvelse.

3
85

Hvorfor er de politikerne som styrer og støtter flyttingen av alle spesialsoldater ut av landsdelen, tilsynelatende så overbevist om at det neste 22. juli vil utspille seg i Sør-Norge?

0
227

Kommune-Norge trenger en ny start. Men av partitaktiske hensyn lar Ap heller reformen gå i vasken så lenge de kan innkassere et nederlag for Høyre i stedet.

1
535

Det er sjelden kost å se så store utslag på en partimåling som disse tallene indikerer. Og det er nesten like sjeldent at årsaken ligger så klart i dagen som i dette tilfellet.

1
639

Sider