Oddvar Nygård

Kommentator
Nordlys

Articles by author

Andre saker fra forfatteren

I mange år på begynnelsen av 2000-tallet var i praksis det norske forsvaret en organisasjon som skulle løse ett eneste oppdrag: Utenlandsoperasjonene der vi bidro til alliansens –

1
24

Det ligger an til et lite politisk jordskjelv i Troms når valgdagen kommer. Hardest rammet blir de to store partiene, Arbeiderpartiet og Høyre.

2
243

I et innlegg vi har publisert på vår Nordnorsk debatt-plattform,

0
58

Lørdag 3. juni kunne man lese denne tittelen på en av Aftenpostens hovedsaker: «I denne valgkampen kommer politikerne på husbesøk 24 timer i døgnet».

0
15

Like før Stortinget tar sommerferie 21. juni svirrer det mange rykter om stortingsforliket som ble inngått før jul om nedlegging av Andøya flystasjon og flytting til Evenes.

4
461

Norge har en stadig voksende andel av våre fremste forsvarsressurser på utenlandsoppdrag. Om noen få dager sender Norge en kompanistridsgruppe på ca.

1
79

I sin landsmøtetale brukte Ap-leder Jonas Gahr Støre betydelig med tid på å vektlegge viktigheten av havrelatert forskning.

2
133

I disse dager diskuterer LO-kongressen bl.a. Norges tilknytning til EU gjennom EØS-avtalen.

1
45

Store politiske løfter er lavthengende frukt for tiden. Ikke til å undres over. Valgkampen har jo startet.

12
966

NRK ytring kunne vi nylig lese følgende: «Våre nakne kropper og hodeskaller har blitt utsatt for raseforskernes målinger og blikk.

4
34

Det går hett for seg i Arktis. Ved flere anledninger har president Vladimir Putin åpent erklært at Russland skal være den dominerende militære aktøren i Arktis.

0
14

Uroen innad i Forsvaret og i en rekke lokalsamfunn blir ikke mindre av at regjeringen vil holde landmaktstudien hemmelig.

2
93

Sider