Øyvind Fylling-Jensen

Adm. dir.
Matforskningsinstituttet Nofima

Articles by author

Andre saker fra forfatteren

Norges havområder er store, og cirka 80 prosent av vårt territorialfarvann ligger nord for polarsirkelen.

1
119

Mens mange av oss de neste dagene er opptatt av de daglige gjøremål, sitter over 200 vitenskapsfolk og næringsaktører fra hele verden samlet på UiT Norges arktiske universitet.

0
1

Og det er denne generasjonen som nå bestemmer matfatet.

0
92

Mulighetene i nordområdene er enorme. Likevel, skal vi bli bestevenner med disse enorme, men sårbare havområdene utenfor Nord-Norge må vi spre eksisterende og ny kunnskap bedre. La oss starte i barnehagene.

0
36

Plastemballasje må ikke bli en folkefiende. Matemballasje er matens beste venn som øker og bevarer matens kvalitet, øker holdbarheten og reduserer matsvinn.

0
78

Dette er et godt eksempel på at forskning nytter og bidrar til verdiskaping, skriver Nofima-sjefen.

1
15

“Det grønne skiftet” er ikke et diffust nyord uten innhold. Det er arbeidsplasser, bedrifter, produkter og tjenester som skal sikre velferdssamfunnet.

1
46

I dag produseres 97–98 prosent av verdens mat på landjorden. Dette vil endre seg over tid, skriver Nofima-direktøren.

0
114