Øyvind Fylling-Jensen

Adm. dir.
Matforskningsinstituttet Nofima

Articles by author

Andre saker fra forfatteren

Mens mange av oss de neste dagene er opptatt av de daglige gjøremål, sitter over 200 vitenskapsfolk og næringsaktører fra hele verden samlet på UiT Norges arktiske universitet.

0
1

Og det er denne generasjonen som nå bestemmer matfatet.

0
46

Mulighetene i nordområdene er enorme. Likevel, skal vi bli bestevenner med disse enorme, men sårbare havområdene utenfor Nord-Norge må vi spre eksisterende og ny kunnskap bedre. La oss starte i barnehagene.

0
18

Plastemballasje må ikke bli en folkefiende. Matemballasje er matens beste venn som øker og bevarer matens kvalitet, øker holdbarheten og reduserer matsvinn.

0
39

Dette er et godt eksempel på at forskning nytter og bidrar til verdiskaping, skriver Nofima-sjefen.

1
15

“Det grønne skiftet” er ikke et diffust nyord uten innhold. Det er arbeidsplasser, bedrifter, produkter og tjenester som skal sikre velferdssamfunnet.

1
46

I dag produseres 97–98 prosent av verdens mat på landjorden. Dette vil endre seg over tid, skriver Nofima-direktøren.

0
114