Pål Julius Skogholt

Pål Julius Skogholt

Leder i Tromsø SV
Nestleder i Byutviklingskomiteen

Articles by author

Andre saker fra forfatteren

Nordlys melder at det blir diskutert at det skal vere fast utstasjonering av amerikanske styrkar i Troms. Det kan kanskje høyrast tilforlateleg ut å stasjonere amerikanske og allierte styrkar fast i Troms. Det er då ingenting galt med allierte styrkar i Noreg?

3
83

Det aller viktigaste når vi no skal oppgradere Stakkevollvegen er å sørgje for at bussane kjem fram.

1
58

Eg er frå Stamsund. Det er eit fiskevær i Lofoten. Det er og ein av dei plassane langs kysten som har ein fiskeindustri som får fisk frå trålarane til reiarlaget Havfisk. Ein av grunnane til det er at Havfisk har såkalla aktivitetsplikt knytt til trålarane sine. Det betyr at dei får kvoter frå oss alle mot at dei sikrar aktivitet og arbeidsplassar på land. Blant anna i Stamsund.

1
499

Noreg treng eit nasjonalt forsvar som bidrar til låg spenning og som samtidig kan stille beredskap i krisetider. Stortinget og regjeringa sin forsvarspolitikk gjer i staden det motsette.

1
37

Etter å ha lest gjennom Høgre sitt alternative forslag til budsjett for Tromsø kommune sit eg og lurer på kva for ei alternativ verkelegheit partiet befinn seg i. Det som er heilt sikkert er at eg er litt misunneleg på den gode fantasien dei har.

0
2

Det er uansvarleg, på grensa til umoralsk å opne Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeboring.

1
74

Byrådet legg i dag fram sitt framlegg til kommunebudsjett for 2016. Budsjettet inneheld både gode og dårlege nyheiter.

0
29

Parlamentarismen og byrådsmodellen gjev oss dårlegare vedtak for folk i Tromsø.

0
264

I fire år har Tromsø hatt en styringsform som gir stor makt til seks byråder. Bak lukkede dører avgjør disse seks personene viktige saker av stor betydning for oss som bor her. Partiene som er imot parlamentarisme er i siget og valget 14.september gir dermed velgerne en god mulighet til stemme ut en udemokratisk og dyr styringsform.

0
155

SV har foreslått i kommunestyret at kommunen skal låne ein milliard og bruke dette beløpet til å sette fart på bustadbygginga i Tromsø. Dette må Tor Arne Morskogen ha gløymt i sitt innlegg i Nordlys 27. juni.

0
9

Dei som har gjort ein god jobb, dei skal miste pensjonen. Forstå det den som kan.

1
196

Eg veit sjølvsagt ikkje svaret på det spørsmålet, men det er liten tvil om at det blir bra mange fleire enn det er i dag om regjeringa sitt forslag til ny privatskolelov blir vedtatt.

0
16

Sider