Svein Wara

Vardebrenner
Tromsø

Articles by author

Andre saker fra forfatteren

Regjeringen forbyr halvautomatiske rifler ved lov, og hvis dette berører private våpen som eies av vernepliktig personell, så er det et klart signal om at staten og regjeringen ikke anerkjenner de

1
220

Svein Wara skriver om sammenblandinga av politikk og militærfaglige vurderinger - og feller en knusende dom over reformene i Forsvaret.

7
1,478

Vår statsminister sa forleden, som Tysklands Forbundskansler Andrea Merkel, at vi: “kan ikke ta andres støtte for gitt», med henvisning til Nato-pakten.

6
600

Våre politikere har redusert Forsvarets kapasiteter til patetiske glansbilder!

14
7,118

I dag overtok Arbeiderpartiet posisjonen som landets forsvarsparti, og de fikk posisjonen på billigsalg. Hva er dette for politisk håndverk? 

21
2,575

Meningen med Forsvaret er at man skal kunne henge et skilt på grensegjerdet der det står ” Vokt dem for hunden - adgang forbudt”.

0
146

Hvorfor er ikke våre politikere villige til å reversere sin åpenbare underprioritering av Forsvaret, når vi nå står overfor en dramatisk endret sikkerhetspolitisk situasjon og det ropes varsku fra alle kanter?

1
527

Høyre og forsvarsministeren gikk fra opposisjon til valg i 2013 på at de ville gjennomføre en “massiv styrkning av landmakten”, men viser i posisjon ikke tilstrekkelig vilje til å

1
1,007

I jakten på barometerpopularitet blir det umulig å vise ansvar i noe så usexy som forsvarspolitikk. Valg vinnes på velferds- og samferdselspolitikk, skriver Svein Wara.

2
246