Tone Angell Jensen

Kommentator
Nordlys

Articles by author

Andre saker fra forfatteren

Hvem ville trodd at det gikk an å kreve 800 kroner for å legge til rette for basing i sneen og hygge rundt leirbålet på den kommunale friluftseiendommen Charlottenlund? Er det urimelig at de som tjener penger på dette også betaler for bruk av lokalitetene?

1
27

La olja ligge, sier miljøaktivistene. For nå er vi inne i det grønne skiftet, og olje og gass er ute. Men hva er det såkalte grønne skiftet? Sånn rent konkret? Hva er det vi skal erstatte olje og gassnæringen med, hva er de nye arbeidsplassene, og hvor skal de komme fra? Har vi råd til å skrote ei næring som bidrar med nesten 70 prosent av de samlede skatte og avgiftsinntektene til statskassen?

29
3,747

Rema-saken gjelder slett ikke bare Mack. Følger de andre kjedene Remas eksempel, kan det fort komme til å gå ut over mange andre næringsaktører og lokalsamfunn i Nord-Norge også.

8
480

Du vet jo at det enkle ofte er det beste, Ole Robert Reitan. Og det enkleste og beste å si nå er: Æ snur!

6
1,970

Når de lokale nyhetssendingene flyttes rundt som hittegods i sendeskjemaet, svekker det betydningen av programposten. Og når det til alt overmål skjer i en hverdag der NRK har alternative kanaler til rådighet for de som måtte sitte klistret til skjermen i det ellevte rennet i verdenscupen, kan det ikke tolkes som annet enn bevisst og direkte nedprioritering av lokale nyheter.

4
334

Fylkestinget bør ta det folkelige opprøret mot nye oppdrettslokaliteter i Karlsøy på alvor. Slik mange, tunge aktører i oppdrettsnæringa ter seg, blir opprøret ikke det siste.

8
882

Hvorfor er det så få nordnorske politikere som vil, jeg mener virkelig vil, kjempe for Nord-Norge banen? Har vi resignert her nord? Liker vi å stå med hua i handa?

18
1,366

I går morges var fylkesrådsleder Tomas Norvoll i Nordland tilsynelatende på frierføtter: Nordland burde slå seg sammen med Troms, sa han, fra fylkestingets talerstol.

8
137

Flyselskapene tar nå bonusprogrammene sine til nye høyder. Eurobonuskortet til SAS er i ferd med å bli et nytt betalingsmiddel i Skandinavia, og andre flyselskap følger på. Du kan for eksempel betale barnevakten ved å vipse over eurobonuspoeng, som hun - eller han - kan bruke i et stadig voksende antall butikker, både på nettet og ved å oppsøke dem rent fysisk. Problemet er bare at poengene man bruker er skattepliktige. Men det er det ingen som bryr seg om.

1
89

Vil Kristin Røymo virkelig utvide vennskapet med fundamentalister som ser på hennes eget ekteskap som ulovlig?

29
1,137

Såkalt “eplehage-utbygging” er i ferd med å forringe verdien av temmelig mange bolighus i Tromsø, spesielt på Tromsøya. Dette har ført til store nabokonflikter flere steder, det vil si, det er som regel ikke konflikter mellom naboene, men mellom profesjonelle utbyggere og de som blir uheldige naboer til nyoppsatte, kubistiske tusenhjem.

2
164

De færreste av oss er i stand til å forstå hvordan godt voksne, norske menn kan chatte og dele sine bestialske fantasier og fortellinger om groteske overgrep mot barn helt ned på spedbarnsstadiet. Hva er det som skjer i Norge, landet som hadde verdens første barneombud og forlengst har vedtatt at det er forbudt å slå unger?

0
1,340

Sider