Tone Angell Jensen

Kommentator
Nordlys

Articles by author

Andre saker fra forfatteren

Uten en skikkelig flyplass, havner Tromsø i bakevja. Derfor er det merkelig at det er så lite lokalpolitisk engasjement rundt flyplasstunnelen. Det lokale, politisk eierskapet ser ut til å mangle fullstendig i en av de viktigste trafikksatsingene for framtiden.

0
46

_ Selvsagt har integrering med religion å gjøre. Det sier lederen av Socialdemokratene i Danmark, Mette Frederiksen. Nå får hun følge av Hadia Tajik. Er vi vitne til en oppmyking av et årelangt, selvpålagt og ødeleggende åk for sosialdemokratene? Der kritikk av islam har vært synonymt med rasisme og å lefle med Frp?

9
3,799

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i grunnskole og voksenopplæring skapte heftig debatt, før kommunestyret i Tromsø, med stort flertall, gikk inn for forbud. På universitetet derimot, anser de ikke ansiktsløse studenter som et problem.

3
292

Hva er det med Tromsø og veier? Hvorfor blir det langdryge omkamper om stort sett alle større transportløsninger?

0
45

Blir eiendomsskatten virkelig satt så mye ned som Ap, SV og Rødt sier? Og kan det i så fall egentlig kalles skattelette?

0
7

For reflekterte mennesker her i landet er det åpenbart at ansiktsdekkende plagg som niqab og burka ikke hører hjemme i norske barnehager eller skoler. For Tromsø Ap er imidlertid dette et så stort og viktig prinsipielt spørsmål, at det ikke kunne behandles i dagens formannskapsmøte.

32
2,746

Skal regionhovedstaden være Tromsø eller Vadsø? Skal navnet være Troms og Finnmark eller bare Finnmark? De er uenige om det aller meste, men 30. oktober barker politikere fra begge fylker sammen.”Slaget i Kirkenes” blir et historisk møte. Hvordan i vil det gå?

1
135

Dette har vært valgkampen hvor meningsmålingene har kommet tettere enn regnbygene i august. Valgkampen hvor begrepet retorikk ble like vanlig som ordet skattelette.

2
224

Privatisering av allmenningen i Nord-Norge kunne vært en god lokal sak for Arbeiderpartiet. Dessverre har partiet heller tatt tak i “viktige” saker som fjerning av K’en i KRLE-faget. Da skal man ikke undre seg over at meningsmålingene ser ut som de gjør.

6
1,015

Statsministerduellen som NRK sendte fra Tromsø fikk en god del høylytt pes, både fra politikere, kommentatorer i media og debattanter i sosiale media.

1
218

Den etterlengtede meldingen kom i januar 2016. Tromsø skal få sitt  nordområdemuseum.

0
54

Gymsalen var stappfull av ungdommer. Her var ingen sitteplasser, bortsett fra på det knallharde golvet. Likevel holdt ungdommen stand i to og en halv time.

0
0

Sider