Ylva Helene Schwenke

Journalist
Nordlys

Articles by author

Andre saker fra forfatteren

Det vondeste med denne saken er enkelheten.

1
583

Skal vi forby ekstreme meninger? For å finne svaret må vi se på historien.

1
1,249

Vil vi ha et likestilt samfunn har vi kvinner også et ansvar om å delta og diskutere de beslutningene som blir tatt. Skal likestillingen tas på alvor må vi også tørre å heve stemmen i andre forum enn hjemme i stua.

1
154

For mange er sommeren årets høydepunkt. Det gjelder både festivalarrangører, men også for publikum. De er begge avhengige av hverandre for å få en optimal sommer. For ikke glem; på lyse sommernetter burde du være våken. Jeg er helst på festival.

0
108

Sommerferien nærmer seg, og mange tromsøværinger er klare for å rømme fra snøværet til varmere strøk.

1
119

LOs mektige og nylig avgåtte leder har vært en sterk og tydelig stemme for Nord-Norge.

0
91

Er årets Tromsø-russ virkelig generasjonen som skal ta over Norge?

0
62

Den lange mørketida er over, og om noen få måneder gjør våren atter en gang sin entré i nord. Noen sikre vårtegn kjenner jeg igjen fra Tromsø by. Måseskrik på Stortorget.

0
17

Fraværet i videregående skole går ned. Men skjuler tallene en ubehagelig sannhet, spør Ylva Schwenke.

0
20

Arbeiderpartiets spill har en høy kostnad for både Sametingets budsjett og renomme. Men det kan vise seg å bli lønnsomt for NSR.

1
138

Det er helt legitimt å ønske seg mye penger. De fleste gjør det. Men det blir et problem når det går ut over en bedrifts omdømme eller en nasjons ungdom.

6
617

I dagens meningsmåling fra NRK Sàpmi gir de samiske velgerne et klart svar på bråket som endte med en parlamentarisk krise og skifte av president på Samet

1
164

Sider