Kommentar

Når en flyreise tur-retur Kirkenes - Mosjøen koster fra 11.354.- til 14.533.- kroner, må det være lov å spørre: hva galt har vi gjort vi som bor her nord? Man kan faktisk reise jorda rundt for den prisen.

4
2,611

I nord kommer først og fremst Inge Andersen til å bli husket for hans manglende vilje til å støtte Tromsøs OL-kamp.

1
46

Hålogaland Teater har endt opp som kakepynt for makten. Det er også en ganske ubehagelig historie om småbyen Tromsø.

18
414

Senterpartiet styrer mot en plassering som landets tredje største parti – foran Frp! – og nye maktposisjoner etter stortingsvalget.

4
233

Det er fint med vyer og visjoner, men når de resulterer i planer som ingen opprinnelig ville ha, som ingen vet konsekvensene av, som svekker en god miljøsak og som heller ikke har den forventede klimaeffekt, er det ingen skam å snu. Still klokka tilbake til start, statsråd Helgesen, og gjør folk i distriktene en tjeneste.

0
35

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har aldri gått av veien for å gjøre det som er nødvendig og riktig i hans egen bok.

1
53

Fiskeriminister Per Sandberg vil skrote hele ordningen med leveringsplikt for trålerne. De aller fleste er enige om at dagens ordning ikke fungerer. Men det kan umulig være et argument for å gi 20 prosent av dagens trålerkvoter til kystfiskerne, mens de resterende 80 prosent går til de to-tre største rederiene nærmest til odel og eie.

3
583

Som pårørende til en alvorlig psykisk syk, vil jeg påstå at en eventuell lovendring heller burde gi hjelpeapparatet større fullmakter - ikke omvendt.

17
1,355

Hvis vi ikke trenger å bygge i fjæra, skal vi heller ikke gjøre det.Det som er igjen av strandlinje på Tromsøya bør i størst mulig grad bevares.

1
214

I den norske kjelleren bedriver de fortvilt selvskading, planlegger selvmord eller forsøker å ta sine liv.

10
2,320

Samlet er Nord-Norge vekstregion nr. 1 i landet. Splittet går vi glipp av en unik sjanse til i sterkere grad styre vår egen skute og ha en stemme som blir hørt av statsmaktene.

1
93

Hva er det egentlig med Nordlys og Nord-Norge? Her får du svaret.

3
116

Nord-Norge tapte, mens det gamle nordnorske fylkesdyret stakk av med seieren.

28
183