Kronikk

Det vil være helt urimelig å kreve at samene skal fratas sin urfolksstatus som følge av statlig fornorskning og assimilering.

66
495

Hva har så pirateri og Tromsø til felles? Svaret finnes i stortingsmeldingen som kom før påske om «Hav i utenriks- og utviklingspolitikken».

0
0

Klimaet på Svalbard er kommet skikkelig i ulage, spesielt om vinteren. Hva er det som egentlig skjer?

2
234

Visste du at så mange som 1 av 5 barn har blitt utsatt for fysisk vold fra sine omsorgspersoner i løpet av oppveksten?

0
156

Regjeringen har bestemt seg for at Nord-Norge skal bli to regioner og mye tyder på at det i så fall vil bli en sammenslåing av Troms og Finnmark; med en mulig grensejustering mot Nordland.

3
97

Kunnskapsministeren inviterer til høringskonferanse i Tromsø om selve grunnmuren i den norske skolen. Vil forslaget gi oss elever som tør å åpne seg mot verden og framtiden?

1
329

15. mars i år avviklet UiT Norges arktiske universitet sitt tredje Peter F. Hjort-seminar. Seminaret er en fast, årlig møteplass mellom akademia og nord-norsk arbeidsliv, med fokus på hvordan UiT kan styrke sin rolle som pådriver og motor i landsdelens utvikling.

0
24

Den 30. mars 2017 sendte den britiske statsministerene Theresa May et brev til Den europeiske unionen og startet dermed den formelle prosessen med å melde storbritania ut av EU.

0
510

Kommunene må komme i førersetet i offentlig digitaliseringsarbeid.

0
21

Norge skal være en ledende industri- og teknologinasjon. Det er regjeringens visjon for norsk industri i den nye industrimeldingen.

1
39

Statsminister Erna Solberg har landet med en topptung delegasjon av forretningsfolk i Beijing. Rike kinesere roper alt etter norsk oppdrettslaks.

1
109

For stor kapitalinnsats ødelegger fiskerinæringa, skriver Ottar Brox.

5
2,092