Kronikk

Verdens økonomiforum satte klima og Arktis på dagsordenen i Davos, og Norge bidro sterkt. Norsk Polarinstitutt var medarrangør da globale konsekvenser av klimaendringer i Arktis og løsninger på klimakrisen ble diskutert.

1
9

Modning av mat har mange og lange tradisjoner. Innenfor fisk og sjømat kjenner vi dette gjennom mørning av fersk laks og kveite, tørrmodning (boknafisk og tørrfisk), saltmodning (saltfisk og rakfisk) og kombinasjoner av salt og tørrmodning (klippfisk).

0
61

Over flere uker har Nordlys løftet frem spørsmålet “hvem skal eie havet” som oppspill til den store havdebatten i Tromsø 23. januar.

0
276

Den nye strategien for nordområdene må være dristig og svært synlig. Hensikten må være å gjøre Nord-Norge til den mest innovative regionen i landet, og gjerne til å bli en av de mest innovative regionene globalt.

0
0

Plastemballasje må ikke bli en folkefiende. Matemballasje er matens beste venn som øker og bevarer matens kvalitet, øker holdbarheten og reduserer matsvinn. Vi kan ikke være stolte av at den gjennomsnittlige norske forbruker hvert år kaster 42 kilo mat.

0
35

Tromsø har et av Norges beste bioteknologi-miljøer. Likevel reiser vi til Ålesund for å bli enda bedre. Vi må lære av de beste, og vi må lære av de som kompletterer vår egen kompetanse, dette er vinn vinn.

0
101

I nyttårstalen skrøt statsminister Erna Solberg av den norske fiskeeksporten. Det hadde hun all grunn til. Den er et fantastisk eksempel på hva Norge får til når næring og myndigheter samarbeider. Stabile rammevilkår for næringa vil sikre fortsatt vekst og stor virksomhet langs kysten.

0
16

Den 16.-22. januar arrangeres Tromsø Internasjonale Filmfestival for 27. gang. Festivalens gode og stadig økende besøkstall sier ikke bare noe om at det er en vellykket festival, de sier også noe om filmens høye status i dag. Slik har det ikke alltid vært.

0
5

Stortinget kan komme til å gi grønt lys for at Norge legger seg under det Nato-styrte rakettforsvaret. Forstår vi følgene av atomkrig?

1
14

Det har vært noen uvirkelige dager i amerikansk politikk. Obama holdt en rørende avskjedstale til det amerikanske folk tirsdag kveld. Onsdag morgen avholdt Trump sin første pressekonferanse på seks måneder.

14
2,406
Forventet lærermangel, først i utkantene
0
40

Sjømatrådets satsing i Norge, Godfisk lanserer i disse dager et nytt konsept for å forsterke de gode holdningene til sjømat: Livretter.

0
171

Det blir med jevne mellomrom framsatt påstander om at flere grupper av krigsdeltakere ble forbigått ved tildeling av krigsdekorasjoner etter andre verdenskrig, som følge av hemmelighold, manglende kunnskap eller politiske forhold.

7
60