Mening

Norge nyter betydelig internasjonal anerkjennelse for sin eksellente kunnskapsbasert ressursforvaltning.  Til tross for intens havbruk, betydelig olje og gassvirksomhet og utstrakt skipstransport er den økologiske tilstand i norske marine farvann meget god.  Dette skyldes først o

0
27

Åpent brev til forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide - ubesvarte spørsmål om grunnlaget for vedtak om nedlegging av Andøya Flystasjon.

9
78

Sjefredaktør Helge Nitteberg i avisa Nordlys vil gjerne ha et fortsatt sterkt NRK. Det er et ønske han deler med mange.

1
29

Vi vil her belyse hovedbasebegrepet og gi kunnskap som kan brukes for å stille spørsmål til Forsvarsminister og regjering om grunnlaget for at en etablert hovedbase for helikopter på Bardufoss skal legges ned og funksjonene skal flyttes til Rygge.

1
123

Tromsø er Norges arktiske hovedstad. Men hva betyr det egentlig for oss som bor her?

0
35

Kommentator Tone Jensen i Nordlys har sterke meninger, men få og svake tanker. I en kommentar i  Nordlys 16. januar under tittelen ”Det grønne skiftet – en politisk floskel” serverer hun en usedvanlig tynn suppe basert på en artikkel hun har lest i VG.

1
70

Jeg stiller gjerne opp for å diskutere regjeringens politikk, uansett hvem av statsrådene som har ansvaret for den. Men jeg synes vi skal vite hva vi snakker om når vi gjør det.

18
436

Det har vært mye diskusjon om sametingspresidentens nyttårstale, fordi den var på norsk og ikke på samisk. For meg som ikke snakker samisk var det en ærlig og god tale, som også viste behovet for en styrket satsning på samisk språk og kultur.

0
104

I forbindelse med vedtaket om flytting av Bell 412 fra Bardufoss til Rygge, samt nedleggelse av 339 skvadron, nasjonal helikopterbase og 139 luftving på Bardufoss, er det en del fakta som ikke er belyst i tilstrekkelig.

0
32

Lørdag 14.januar har Nordlys viet sin mest autoritative plass, lederartikkelen, med tittel «De som gir blaffen i Mack», til æresskjelling, fordømming og nærmest karakterdrap på Roger Wangsbro (RW) og Jens Ingvald Olsen (JIO).

1
23

Tall fra UDI viser at det kom nesten 35 000 asylsøkere til Norge de to siste årene. Mange av disse skal nå inn i det norske arbeidsmarkedet. 2017 bør bli året da vi snakker om hvordan vi kan lykkes med integrering av flykninger.

0
0

I det siste har jeg blitt kritisert fra flere hold for å peke på at olje og gassutvinning er en del av løsningen for å få en bærekraftig utvikling. Sist ute er Natur og ungdom.

0
33

Å belyse mineralenes rolle i verdensøkonomien er ikke det samme som at alle gruveprosjekter skal kunne realiseres i nord

4
54