Mening

Når Høyre, med Svardal Bøe i spissen, går i avisen og skryter av hvordan han skal spare 90 millioner kroner på budsjettet 2018-2021 med konkurranseutsetting av Fagrent, lyser det en rød lampe hos oss på fagforeningskontoret på Stortorget 5.

4
124

Jeg ser i Nordlys tidligere i måneden at Universitetet i Tromsø ønsker å etablere en masterutdanning i luftfartsvitenskap. Jeg ønsker å komme med noen påstander og spørsmål:

Universitetet skiver  om utdannelsen:

0
0

Åge Thorsen retter i et innlegg i Nordlys en rekke spørsmål ved ønsket om å starte et masterprogram i luftfartsvitenskap ved UIT Norges arktiske universitet.

3
153

Antallet ryper i Norge er halvert. Ønsker vi virkelig jakt på bestander i tilbakegang, og økt dødelighet hos en rypebestand som allerede ligger med brukket rygg?

4
316

”Nordlys” vil sikkert være uenig, men avisas journalistikk har i lengre tid vært så lite Tromsø-vennlig at det har vært en fryd for andre byer i Nord-Norge.  Så langt har det gått at avisas redaktør 21.

11
270

“Never check a good story” sies det om journalister i jakt etter gode oppslag.

6
1,031

Det er svært alvorlig at Tromsø kommunes administrasjon synes å prioritere gress og sykkel framfor effektiv fullverdig toveis kollektivfelt på Stakkevollveien.

3
94

Nok et kapittel i Nussirsagaen er skrevet, og det er nok flere kapitler igjen å skrive før den endelige avgjørelsen skal tas. Om det skal skrives bok om temaet er det materiale nok til en bokserie ala Sagaen om isfolket.

2
100

Valget 2017 er historie og koalisjonsregjeringen mellom Høyre og FrP med støtte fra Venstre og Krf beholder trolig regjeringsmakten.

0
21

Ønske om et sterkere regionalt nivå med større beslutningsmyndighet er den klare beskjeden som er gitt fra Stortinget i sommer. I tillegg skal det for øyeblikket navnløse fylket ytterst i nord ha en særskilt rolle i utviklingen av Nordområdene, og i forholdet mot vårt nabolandet Russland.

1
1

Amnesty International hilser den 16. september i Klassekampen de folkevalgte i en helsides annonse om Verdenserklæringen om menneskerettigheter: “Ha den i mente når dere skal bestemme hva som skal være norsk politikk de neste fire år”.

17
171

Troms og Finnmark står foran mange spennende og vanskelige valg de neste månedene. Målet med sammenslåingen er at regionen skal få mer innflytelse over sin egen framtid.

1
94

Jeg registrerer at Tove Karoline Knutsen (Ap) på tampen av sin stortingskarriere engasjerer seg for å frata folk i Tromsø valgfriheten innen pleie og omsorg.  I et leserinnlegg i Nordlys 15.

1
70