Spaltist

Egentlig er jeg svært glad i SAS, og det heter jo at gode venner skal være ærlig og si fra når en venn gjør noe dumt.

1
234

Norges geografiske midtpunkt ligger et sted i Nord-Trøndelag dersom man bruker internasjonalt anerkjente metoder for slik beregning, ut fra areal. Men det finnes også andre måter å finne ut hvor midten er. Dersom man f.eks.

0
138

Det er på tide at innbyggerne i nord får se noen håndfaste eksempler på lederskap og samhandling, skriver gjestekommentator Siri Beate Arntzen.

4
162

Jeg lener meg på Petter Dass, skriver Arnt Ryvold - og fremmer et navneforslag som finnes i en reiseberetning fra presten og dikteren.

8
236

Hva gjør vi med skrotnissene våre, spør Svein Ludvigsen.

3
675

Så var vi der igjen. Den siste snøskavl er i ferd med å forlate plenen – riktignok like hardt kjempende som en IS-kriger som er i ferd med å møte overmakta, og i sine siste sekunder erkjenner det.

0
0

Mandag 8. mai 2017:

Hun ser på meg med store, pene øyne.

– God dag. Kem e du?

– Æ hete Svenn Arne, men dem kalle mæ bare Svenna, det kan du og gjøre. Ka du hete?

– Æ hete Anne Margrethe.

0
73

NRK TV har i slutten av april og så vidt inn i mai sendt en lang, langsom direkte reportasje om familien Saras vårflytting av rein – deres giddajohtin – fra Karasjok til Kvaløya ved Hammerfest.

1
189

I mai er vi både yre av forventningsfull vårstemning så vel som i festmodus iblandet en god del selvgod beruselse over å feire 17. mai i verdens beste land.

5
112

I mai er vi både yre av forventningsfull vårstemning så vel som i festmodus iblandet en god del selvgod beruselse over å feire 17. mai i verdens beste land.

3
4

Lothepus, vinneren av Farmen 2016,  er i dag en av Norges` mest berømte kjendiser, og samtidig en av Norges`mest etterspurte sponsorobjekt.

0
40

De aller fleste i vår befolkning gjør aldri noe galt. Godt over 90% vil jeg tro. Da regner jeg ikke sånt som å kjøre litt over 60 gjennom et folketomt Ramfjord klokka 4 om natta en tirsdag.

0
0

Har du kjent lukta av fattigdom? Lukta av mennesker som lever uten mulighet til daglig dusj og kroppsvask. Lukta av folk som bor i hus uten toalett, og som skiter under nærmeste trerot. Jeg lover deg; har du en gang kjent denne lukta, glemmer du den aldri.

3
210