Spaltist

Årets havbruksmesse, AquaNor 2017, i Trondheim er verdens største i sitt slag. Her presenterte norsk havbruksnæring, utstyrsprodusenter, forskning og tjenester seg, og et rekordantall interesserte fra alle verdens kanter besøket messa i løpet av fire dager.

0
8

Jeg skulle ønske at vi i valgkampen får besøk av rikspolitikere som snakker opp nordområdene, og ikke stakkarsliggjør oss ved å fortelle at det bare går dårlig i distriktene langt fra hovedstaden.

0
64

Det er fullt mulig å snu ulemper til ressurser. Det er fullt mulig å drive positiv stedsutvikling på helt vanlige steder. Men det krever kreativitet, det krever vilje og det krever visjon utenom det vanlige. Den lille italienske landsbyen Gagliato er et eksempel på det, skriver Siri Beate Arntzen.

0
81

Vi har alle et ønske om å beskyttes privatlivets fred, uten at vi har helt klare oppfatning om hvor grensen går.

0
0

For noen uker siden sa familien farvel til vår 90 år gamle bestefar som levde hele sitt liv på Sørvågen i Lofoten.

7
783

I år feirer jeg at det er 34 år siden jeg ble introdusert for det ”vidunderlige” hormonet østrogen som gjorde at jeg kunne nå min fastsatte og aksepterte høyde. Østrogenet, eller veksthemmende hormoner som legene (endokrinologene) kaller det, hadde sin storhetstid i Norge på 70- og 80- tallet.

1
522

Hvorfor holder Norges idrettsforbund seg med en president og et styre som tydeligvis ikke vet noen ting om hva som foregår i organisasjonen de leder?

0
3

Det finnes mange skremmende eksempler på at fakta om oppdrettsnæringen er uønsket, skriver Bård Gudmund Tennevik-Hansen.

1
551

Hurtigrutesjefen, Daniel Skjeldam, truer med å flytte Hurtigruten til Eidkjosen, og har sendt en liten tsunami av en baugbølge opp til Rådhuset der visjoner visstnok skal være mangelvare og dialog med en betydelig turist- og næringslivsaktør totalt fraværende, om vi skal tro Skjeldam.

0
168

Egentlig er jeg svært glad i SAS, og det heter jo at gode venner skal være ærlig og si fra når en venn gjør noe dumt.

1
236

Norges geografiske midtpunkt ligger et sted i Nord-Trøndelag dersom man bruker internasjonalt anerkjente metoder for slik beregning, ut fra areal. Men det finnes også andre måter å finne ut hvor midten er. Dersom man f.eks.

0
140

Det er på tide at innbyggerne i nord får se noen håndfaste eksempler på lederskap og samhandling, skriver gjestekommentator Siri Beate Arntzen.

5
165

Jeg lener meg på Petter Dass, skriver Arnt Ryvold - og fremmer et navneforslag som finnes i en reiseberetning fra presten og dikteren.

9
237