Spaltist

Er du et vanemenneske? Eller er din hverdag preget av en rekke uvaner? Og hvor går grensen mellom disse to begrepene?

0
0

Vi skal stifte bekjentskap med Nille – ei jente som går første året på studiespesialisering i videregående skole. I dag har hun akkurat fått tilbake matteprøven de hadde for tre dager siden, og ingen av de involverte er fornøyde med prestasjonen. Aller minst Nille selv.

3
113

Det er ikke lett for en vanlig statsborger å forstå Statens og Stortingets indre organer og disses beslutninger. Det må aksepteres.

4
1,354
Jeg husker da jeg fikk et kjedebrev første gang. Det kom med en lovnad om ubehagelige ting som ville skje meg hvis jeg ble den som brøt korrespondansen. Disse brevene fra 90 tallet frontet sjeldent en viktig sak for samfunnet.
0
203

Fredag 24. mars kom gladnyheten. ”Søringan” har endelig tatt til fornuft. Nå skal tog til Tromsø utredes. Med tog til Tromsø kan transport av både folk og varer gjøres tryggere, enklere og mer miljøvennlig. Og jeg er livredd.

6
191

Tross tidenes satsing og en større andel av de totale veibevilgninger og annen infrastruktur er klagekoret fra nord flerstemt og høylytt. Ikke vil vi ha større kommuner, og en samling av de tre fylkene er nærmest som gudsbespottelse å regne, i alle fall sett fra den ene hovedstadskandidaten.

7
141

Når blir det slutt på omkampene om det juridiske fakultetets eksistens?

0
424

Sverige blir holdt opp som skrekkeksempel for kommunereform og lite aktiv distrikts- og regionalpolitikk. Når man sammenligner befolkningsutviklingen i Nord-Norge og Nord-Sverige er det likevel ingenting som tyder på at norsk distriktspolitikk har fungert så mye bedre.

0
28

Fylkeslogikken står meget sterkt i Nordland og Finnmark, helt uavhengig av parti. Det er derfor feil å utpeke de nordnorske Ap-lederne til syndebukker i regionreformen, skriver Kjell Arne Røvik.

4
216

La oss ikke falle for fristelsen til å la «alternative fakta» styre våre liv.

1
351

Samer i fire land har akkurat kommet hjem fra den største samiske feiringen noensinne. Vi feiret vårt hundreårsjubileum for det første samiske landsmøtet i Tråante/Trondheim, i en lang, travel og fantastisk uke.

3
396

Holt er en prakteiendom med stor framtidig betydning og potensial for folkehelsa i Tromsø, skriver landskapsarkitekt Ann-Kjersti Johnsen.

0
814

Mor måtte bli 90 år før hun begynte å fortelle om sitt liv i Finnmark. Men noen få historier fortalte hun meg da jeg var barn. En av dem er historien om sjøormen.

6
1,500