Spaltist

La oss ikke falle for fristelsen til å la «alternative fakta» styre våre liv.

1
146

Samer i fire land har akkurat kommet hjem fra den største samiske feiringen noensinne. Vi feiret vårt hundreårsjubileum for det første samiske landsmøtet i Tråante/Trondheim, i en lang, travel og fantastisk uke.

3
381

Holt er en prakteiendom med stor framtidig betydning og potensial for folkehelsa i Tromsø, skriver landskapsarkitekt Ann-Kjersti Johnsen.

0
407

Mor måtte bli 90 år før hun begynte å fortelle om sitt liv i Finnmark. Men noen få historier fortalte hun meg da jeg var barn. En av dem er historien om sjøormen.

6
1,475

Samisk historie har mange helter. De er fortiet. Alle skulle pusse de norske glansbildene.

I samenes jubileumsår trekkes Elsa Laula Renberg (1877-1931) fram. Hun var en bemerkelsesverdig kvinne i en krevende tid.

2
1,171

For oss godt voksne Tromsværinger er Finland barndommens og ungdommens utland.

2
626

Vi kjøper Mack-ølet fordi det er ett av de bittesmå signalene som minner oss om hvem vi er, skriver Rolf Seljelid.

1
353

Samtidig som den medisinske og teknologiske utviklingen, noen kaller det fremskritt mens andre betegner det som en trussel, utfordrer oss etisk og moralsk på sentrale problemstillinger knyttet til retten om å kjenne vårt biologiske opphav, rett til et verdig liv når kroppens funksjoner svikter, o

0
41

På 60-tallet stabbet en ung pode seg til butikken. Med handleliste i handa. De fleste enhetene var kjent og kjær, men en vare utmerket seg – samfengt hvete. Hva var det denne hveten hadde gjort for galt som gjorde at den fikk denne betegnelsen?

0
0

I år skal vi feire at det er 100 år siden samene for første gang holdt et allsamisk møte. Og ikke bare det, vi skal feie at vi fremdeles eksisterer etter 150 år med norsk assimileringspolitikk. Alle sammen er invitert til denne feiringen.

2
560

Blaserte og mette turister har opplevd det meste på jorden. De orker ikke Taj Mahal eller Grand Canyon en gang til. Men en ting lokker, nordlyset! Det får koste hva det koste vil.

0
41

Hva er det som har skjedd med gode gamle Arbeiderpartiet? Partiet vingler som tørre høystrå i brisen. Mellom for- og ettermiddagen har de skiftet mening, om de i det hele tatt har en mening.

0
60

Les Wenke Moes vemodige barndomsminne fra Svartjulaften.

0
114