Spaltist

Tross tidenes satsing og en større andel av de totale veibevilgninger og annen infrastruktur er klagekoret fra nord flerstemt og høylytt. Ikke vil vi ha større kommuner, og en samling av de tre fylkene er nærmest som gudsbespottelse å regne, i alle fall sett fra den ene hovedstadskandidaten.

6
140

Når blir det slutt på omkampene om det juridiske fakultetets eksistens?

0
424

Sverige blir holdt opp som skrekkeksempel for kommunereform og lite aktiv distrikts- og regionalpolitikk. Når man sammenligner befolkningsutviklingen i Nord-Norge og Nord-Sverige er det likevel ingenting som tyder på at norsk distriktspolitikk har fungert så mye bedre.

0
28

Fylkeslogikken står meget sterkt i Nordland og Finnmark, helt uavhengig av parti. Det er derfor feil å utpeke de nordnorske Ap-lederne til syndebukker i regionreformen, skriver Kjell Arne Røvik.

4
216

La oss ikke falle for fristelsen til å la «alternative fakta» styre våre liv.

1
176

Samer i fire land har akkurat kommet hjem fra den største samiske feiringen noensinne. Vi feiret vårt hundreårsjubileum for det første samiske landsmøtet i Tråante/Trondheim, i en lang, travel og fantastisk uke.

3
393

Holt er en prakteiendom med stor framtidig betydning og potensial for folkehelsa i Tromsø, skriver landskapsarkitekt Ann-Kjersti Johnsen.

0
407

Mor måtte bli 90 år før hun begynte å fortelle om sitt liv i Finnmark. Men noen få historier fortalte hun meg da jeg var barn. En av dem er historien om sjøormen.

6
1,491

Samisk historie har mange helter. De er fortiet. Alle skulle pusse de norske glansbildene.

I samenes jubileumsår trekkes Elsa Laula Renberg (1877-1931) fram. Hun var en bemerkelsesverdig kvinne i en krevende tid.

2
1,172

For oss godt voksne Tromsværinger er Finland barndommens og ungdommens utland.

2
626

Vi kjøper Mack-ølet fordi det er ett av de bittesmå signalene som minner oss om hvem vi er, skriver Rolf Seljelid.

1
354

Samtidig som den medisinske og teknologiske utviklingen, noen kaller det fremskritt mens andre betegner det som en trussel, utfordrer oss etisk og moralsk på sentrale problemstillinger knyttet til retten om å kjenne vårt biologiske opphav, rett til et verdig liv når kroppens funksjoner svikter, o

0
41

På 60-tallet stabbet en ung pode seg til butikken. Med handleliste i handa. De fleste enhetene var kjent og kjær, men en vare utmerket seg – samfengt hvete. Hva var det denne hveten hadde gjort for galt som gjorde at den fikk denne betegnelsen?

0
0