Spaltist

Vi har alle et ønske om å beskyttes privatlivets fred, uten at vi har helt klare oppfatning om hvor grensen går.

0
0

For noen uker siden sa familien farvel til vår 90 år gamle bestefar som levde hele sitt liv på Sørvågen i Lofoten.

7
782

I år feirer jeg at det er 34 år siden jeg ble introdusert for det ”vidunderlige” hormonet østrogen som gjorde at jeg kunne nå min fastsatte og aksepterte høyde. Østrogenet, eller veksthemmende hormoner som legene (endokrinologene) kaller det, hadde sin storhetstid i Norge på 70- og 80- tallet.

1
520

Hvorfor holder Norges idrettsforbund seg med en president og et styre som tydeligvis ikke vet noen ting om hva som foregår i organisasjonen de leder?

0
3

Det finnes mange skremmende eksempler på at fakta om oppdrettsnæringen er uønsket, skriver Bård Gudmund Tennevik-Hansen.

1
550

Hurtigrutesjefen, Daniel Skjeldam, truer med å flytte Hurtigruten til Eidkjosen, og har sendt en liten tsunami av en baugbølge opp til Rådhuset der visjoner visstnok skal være mangelvare og dialog med en betydelig turist- og næringslivsaktør totalt fraværende, om vi skal tro Skjeldam.

0
167

Egentlig er jeg svært glad i SAS, og det heter jo at gode venner skal være ærlig og si fra når en venn gjør noe dumt.

1
236

Norges geografiske midtpunkt ligger et sted i Nord-Trøndelag dersom man bruker internasjonalt anerkjente metoder for slik beregning, ut fra areal. Men det finnes også andre måter å finne ut hvor midten er. Dersom man f.eks.

0
140

Det er på tide at innbyggerne i nord får se noen håndfaste eksempler på lederskap og samhandling, skriver gjestekommentator Siri Beate Arntzen.

4
164

Jeg lener meg på Petter Dass, skriver Arnt Ryvold - og fremmer et navneforslag som finnes i en reiseberetning fra presten og dikteren.

8
236

Hva gjør vi med skrotnissene våre, spør Svein Ludvigsen.

3
676

Så var vi der igjen. Den siste snøskavl er i ferd med å forlate plenen – riktignok like hardt kjempende som en IS-kriger som er i ferd med å møte overmakta, og i sine siste sekunder erkjenner det.

0
0

Mandag 8. mai 2017:

Hun ser på meg med store, pene øyne.

– God dag. Kem e du?

– Æ hete Svenn Arne, men dem kalle mæ bare Svenna, det kan du og gjøre. Ka du hete?

– Æ hete Anne Margrethe.

0
74