Spaltist

Mandag 8. mai 2017:

Hun ser på meg med store, pene øyne.

– God dag. Kem e du?

– Æ hete Svenn Arne, men dem kalle mæ bare Svenna, det kan du og gjøre. Ka du hete?

– Æ hete Anne Margrethe.

0
53

NRK TV har i slutten av april og så vidt inn i mai sendt en lang, langsom direkte reportasje om familien Saras vårflytting av rein – deres giddajohtin – fra Karasjok til Kvaløya ved Hammerfest.

1
187

I mai er vi både yre av forventningsfull vårstemning så vel som i festmodus iblandet en god del selvgod beruselse over å feire 17. mai i verdens beste land.

5
112

I mai er vi både yre av forventningsfull vårstemning så vel som i festmodus iblandet en god del selvgod beruselse over å feire 17. mai i verdens beste land.

3
4

Lothepus, vinneren av Farmen 2016,  er i dag en av Norges` mest berømte kjendiser, og samtidig en av Norges`mest etterspurte sponsorobjekt.

0
40

De aller fleste i vår befolkning gjør aldri noe galt. Godt over 90% vil jeg tro. Da regner jeg ikke sånt som å kjøre litt over 60 gjennom et folketomt Ramfjord klokka 4 om natta en tirsdag.

0
0

Har du kjent lukta av fattigdom? Lukta av mennesker som lever uten mulighet til daglig dusj og kroppsvask. Lukta av folk som bor i hus uten toalett, og som skiter under nærmeste trerot. Jeg lover deg; har du en gang kjent denne lukta, glemmer du den aldri.

3
210

Alle som kjenner en rikspolitiker eller en landsdelspolitiker i sentral posisjon må ta dem i jakkeslaget og trygle dem om å sloss for jernbanen! Nu!

0
87

Egentlig er det pinlig at Norge og Sverige ikke er kommet til enighet om reindriften.

4
114

Er du et vanemenneske? Eller er din hverdag preget av en rekke uvaner? Og hvor går grensen mellom disse to begrepene?

0
0

Vi skal stifte bekjentskap med Nille – ei jente som går første året på studiespesialisering i videregående skole. I dag har hun akkurat fått tilbake matteprøven de hadde for tre dager siden, og ingen av de involverte er fornøyde med prestasjonen. Aller minst Nille selv.

3
113

Det er ikke lett for en vanlig statsborger å forstå Statens og Stortingets indre organer og disses beslutninger. Det må aksepteres.

4
1,356
Jeg husker da jeg fikk et kjedebrev første gang. Det kom med en lovnad om ubehagelige ting som ville skje meg hvis jeg ble den som brøt korrespondansen. Disse brevene fra 90 tallet frontet sjeldent en viktig sak for samfunnet.
0
203