Spaltist

P-pillen ble utviklet i USA i 50- og 60-årene og ble tilgjengelig i Norge i 1967, altså for akkurat 50 år siden. Jubileet er blitt feiret i aviser og seminarer, stort sett ensidig i perspektivet kvinnefrigjøring.

0
21

Hva nå, dere som skal representere den arktiske regionen Troms og Finnmark i Nasjonalforsamlingen? Nå søker dere sammen i det trygge selskap hos partikameratene i moderpartiet i skjønn enighet om at vår politikk er den beste, vi vant.

6
103

Jeg minnes Dickie Dick Dickens, gangsterkongen, skapt av tyskerne Rolf og Alexandra Becker, som underholdt oss på radio på 1960-tallet, men som ennå kan nytes digitalt.

6
327

Årets stortingsvalg ble en nervepirrende opplevelse hvor marginer fikk dramatiske virkninger.

2
39

Et samfunn, en livsform, en kultur er i stadig forandring, gjenkjennelig over et tidsrom på samme måte som et menneskeliv er, dynamisk, tidsbestemt. Når jeg tenker på mitt liv her i landet og i flere utland, så vil jeg si at Norge 2017 er mer likt Sverige 2017 enn Norge 1950.

0
54

Forrige uke tok jeg imot 5.500 nye studenter på UiTs campuser i Tromsø, Alta, Narvik og Harstad. De er privilegerte unge mennesker, og det følger ansvar med privilegier.

0
3

Årets havbruksmesse, AquaNor 2017, i Trondheim er verdens største i sitt slag. Her presenterte norsk havbruksnæring, utstyrsprodusenter, forskning og tjenester seg, og et rekordantall interesserte fra alle verdens kanter besøket messa i løpet av fire dager.

0
8

Jeg skulle ønske at vi i valgkampen får besøk av rikspolitikere som snakker opp nordområdene, og ikke stakkarsliggjør oss ved å fortelle at det bare går dårlig i distriktene langt fra hovedstaden.

0
64

Det er fullt mulig å snu ulemper til ressurser. Det er fullt mulig å drive positiv stedsutvikling på helt vanlige steder. Men det krever kreativitet, det krever vilje og det krever visjon utenom det vanlige. Den lille italienske landsbyen Gagliato er et eksempel på det, skriver Siri Beate Arntzen.

0
81

Vi har alle et ønske om å beskyttes privatlivets fred, uten at vi har helt klare oppfatning om hvor grensen går.

0
0

For noen uker siden sa familien farvel til vår 90 år gamle bestefar som levde hele sitt liv på Sørvågen i Lofoten.

7
784

I år feirer jeg at det er 34 år siden jeg ble introdusert for det ”vidunderlige” hormonet østrogen som gjorde at jeg kunne nå min fastsatte og aksepterte høyde. Østrogenet, eller veksthemmende hormoner som legene (endokrinologene) kaller det, hadde sin storhetstid i Norge på 70- og 80- tallet.

1
522

Hvorfor holder Norges idrettsforbund seg med en president og et styre som tydeligvis ikke vet noen ting om hva som foregår i organisasjonen de leder?

0
3