Annonse

11 ting som irriterer meg når jeg flyr

Punkt 7: De som driter i at det sitter passasjerer på setet bak, og som uten forvarsel hiver setet ned det maksimale en greier (selv midt under matserveringen), skriver Jon Bertelsen

Sett fra mitt øldrikkende ståsted er det nesten bare edrue passasjerer jeg irriterer meg over:

Jeg flyr nokså mye, men har aldri opplevd noe som likner på fenomenet artikkelforfatter Bengt Nielsen i Nordlys beskriver.

Dette kan jo enten skyldes at Nielsen og jeg har helt ulikt flymønster, eller at jeg rett og slett er en del av det problemet Nielsen beskriver.

Sett fra mitt øldrikkende ståsted er det nesten bare edrue passasjerer jeg irriterer meg over:

1) De som ikke har forberedt hva de skal ta ut av baggasjen når de kommer til security.

2) De som sperrer for andres baggasje ved å kle på beltet og putte ting tilbake i koffertene på båndet, i stedet for å ta med seg kurven(e) sine til et bord ved siden av.

3) De som ikke har lært hjemme som barn at man rydder etter seg, og lar den tomme boksen stå igjen på båndet for å sperre for kassene som kommer bak.

4) De som tror at priority boarding betyr at man flokker seg foran inngangen og sperrer for de som blir invitert først ombord.

5) De som ikke bryr seg nevneverdig om at en håndbaggasje har et ytre maksmål på 56*45*25cm (IATA har foreslått at denne skal ned til 55*35*20), og drar med seg et flyttelass inn i kabinen, og som i tillegg gjerne putter denne over de fremste radene. Passasjerer som sitter foran, og som syns det er litt unorsk å være så “uhøflig” å be de samme sauene som sperret inngangen å tre til side, og som dermed kommer senere ombord kan da velge å gå bakover i flyet for å finne plass til sin nøye tilmålte håndbaggasje. Veldig praktisk når man skal av flyet, og man først må ta seg ti rader bakover til baggasjen, etter at de med flyttelasset og alle andre har passert i motsatt retning.

6) De som kommer med ryggsekker og vesker dæljende til alle sider, og som syns det er helt uproblematisk at noen en ikke kjenner får en hard ransel i hodet.

7) De som driter i at det sitter passasjerer på setet bak, og som uten forvarsel hiver setet ned det maksimale en greier (selv midt under matserveringen).

8) De som sitter i vindus- eller midtgangsetet som insisterer på at de har to armlener hver, og driter i at det sitter en inneklemt person i midten.

9) De som syns det er noe tull at de som sitter nærmest utgangen går av først, og bøller seg frem når de skal av.

10) Han som (foreløpig entall) åpnet hattehyllen etter at flyvertinnen hadde annonsert at “åpne hattehyllen forsiktig, og pass på at ingen baggasje faller ut”, hvorpå en hard gjenstand falt i hodet på mannen under. Han ble bare nesten bevissløst, så han greide å se forfjamset og litt kritisk på den skyldige, som repliserte at “det var ikke mitt som falt ut”, og var tydelig på at han ikke hadde noen grunn til å forvente en unnskyldning av ham.

11) De som syns den røde- eller gule streken som markerer at man ikke skal stå helt inntil baggasjebåndet er noe tull, og loddrett driter i om de står i veien for andre som får baggasjen før dem på båndet. Dersom jeg skulle ha reist så mye som jeg dessverre er nødt til i jobben min med disse edrue “krætteuran”, uten så mye som en øl eller to å roe nervene på, ja da hadde jeg heller rodd i gummibåt til både Frankrike, Skottland og Belgia, ja til og med til Sveits, når jeg må på jobb.

Bengt Nielsen: Jeg liker din innstilling til å kombinere skrivejobben med ferietur til syden, men velg nå heller med omhu flyselskap og destinasjon neste gang. Det nytter vel neppe å invitere deg på en rundtur i Cognac?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse