Annonse
I alt for mange år har Ap ignorert vanlige folks hverdagsproblemer og skjult seg bak snakket om velferd og fellesskapsløsninger, skriver Jan Skogheim. På bildet nestleder Hadia Tajik og leder Jonas Gahr Støre. Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet

19,4 prosent, Tajik?

Det er en katastrofemåling! Og du og ledelsen i partiet er hovedårsaken!

Ja, du leste rett. Og nei. Det er ikke renten på forbrukslån, men oppslutningen for Arbeiderpartiet på siste måling som TNS Kantar gjort for TV2. Allikevel nekter du, Hadia Tajik, å kalle dette en katastrofemåling! Kjære Hadia; Det er en katastrofemåling! Og du og ledelsen i partiet er hovedårsaken!

Og om du ikke har forstått det før, så kan jeg nevne deg noen av årsakene. For det begynte slett ikke med Giske-saken. Det startet lenge før valget. Støre har helt siden han ble valgt vært uklar og vinglete i hva som egentlig var Arbeiderpartiets politikk på de enkelte områdene. Dernest inngikk vi altfor mange forlik med regjeringen i Stortinget under parolen «ansvarlig opposisjonspolitikk». Dernest igjen gikk vi til valg på skatteøkning uten å forklare dette for folk. Vi sa at alt gikk ad undas i Norge mens det i realiteten gikk svært godt. Jeg skal ikke trette ut leserne med alle feilgrepene, men vi hadde feil taktikk, feil politikk og feil statsministerkandidat!       

I alt for mange år har Ap ignorert vanlige folks hverdagsproblemer og skjult seg bak snakket om velferd og fellesskapsløsninger. Når arbeidsledigheten er rekordlav, og veksten i offentlig og privat sektor er skyhøy, nytter det ikke å satse alt på parolen; «Arbeid for alle er jobb nr. 1!» Det er gått ut på dato! For lenge siden!

Og når du i TV2-nyhetene i dag 11.01.18 står og sier at medisinen for å bøte på elendigheten er å snakke om utdanning, eldreomsorg og velferd blir jeg helt matt. Hvorfor gjorde du og partiledelsen ikke dette i valgkampen? Og hvorfor er det du, og ikke Støre, som kommenterer den dårlige oppslutningen? Er planen å bli statsministerkandidat, nå når Giske er borte og nye allianser inngått?

Jeg begynner nesten å bli enig med Trine Eilertsen, politisk redaktør i Aftenposten, som i Politisk kvarter på NrK 22.12.17 kalte Arbeiderpartiet et «råttent parti». Og da siktet hun ikke til de tillitsvalgte som hver dag driver godt politisk arbeid for partiet. Men ukulturen, maktkampene og den elendige ledelsen i partiet.

Kanskje på tide å gå i seg selv, Hajik, og ta ansvar? For partiets skyld?

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse