Annonse
RUVER I TERRENGET: Dette er den planlagte høyblokka på Stakkevollan som skaper debatt i Tromsø. Illustrasjon: AT Plan og arktitektur

22 etasjer kan ikke utredes bort

Når du vil bygge en boligblokk på 22 etasjer, angår det ikke bare de som bor i borettslaget ditt i Tromsø, skriver Vigdis Bendiktsen.

Noen veier er som kjent brolagt med gode intensjoner. Når det gjelder den planlagte 22 etasjer høyblokka på Varden i Tromsø, kan jeg i farta komme på minst to: politikernes ønske om å bygge flere boliger, og Varden borettslags ønske om å finansiere nødvendig renovering av eksisterende bebyggelse, som består av 200 enheter.

For ordens skyld, jeg bor selv i Stakkevollan-feltet, men lengst mulig unna den planlagte blokka, og med ryggen til, så jeg vil eventuelt ikke føle meg mer belastet av blokka enn hvem som helst andre som bor på og rundt Tromsøya, og bruker den flotte marka vi har. For så høy er blokka, at du knapt vil kunne unngå å se den før du drar så langt vekk at Tromsøya er ute av øyesyn.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse