Annonse
VIDEREFØRER ARBEIDET: Her er fjorårets Agenda Nord-Norge i Mo i Rana. Foto: Øyvind Bratt/Rana Blad

Agenda Nord-Norge forsterkes

LO, NHO og SpareBank1 Nord-Norge har besluttet å videreføre og forsterke arbeidet med Agenda Nord-Norge-samlingen og ambassadørprogrammet.

Vi løfter inn både penger og personlig innsats i årene framover for at Nord-Norge skal ha en god møteplass og et ambassadørprogram for unge talenter.

Arne O. Holm skriver i Nordlys at LO, NHO og SpareBank1 Nord-Norge har lagt ned eierskapet til Agenda Nord-Norge. Det stemmer ikke.

Agenda Nord-Norge består av tre ting: En hjemmeside som året rundt forsyner oss med fakta og filmer om Nord-Norge. Den videreføres. En årlig samling over to dager der 4-500 nordnorske ledere møtes for å drøfte utviklingen i landsdelen. Det videreføres. Et ambassadørprogram som hvert år samler 12 unge talent som vil bli nordnorske stemmer. Det videreføres.

Det vi endrer fra 1. januar 2019 er organiseringen: Vi trenger ikke et eget aksjeselskap for å få den bistand vi trenger til å gjennomføre disse aktivitetene. Vi har engasjert 620 Kommunikasjon (samme mannskap som har lagd de foregående samlingene) til å levere til eierskapet innhold og regi på høyt nivå. Alt skal speile de ulike deler av Nord-Norge.

Det er med andre ord fortsatt LO, NHO og Sparebank1 Nord-Norge som er vertskap og eiere av Agenda Nord-Norge-samlingen, ambassadørprogrammet og alle andre ting som kommer fra Agenda Nord-Norge. Og om det skulle herske noen tvil; det er fortsatt eierne som bestemmer både tema og agenda – slik det alltid har vært.

Så vil det være opp til oss som eiere og alle som leverer tekniske tjenester, kultur, infrastruktur, transport og innhold å vise at det ikke er organiseringen, men ønsket om å lage gode fellesarenaer i nord som er avgjørende.

Første anledning får vi i Svolvær 12.-13. november når partnerskapet LO, NHO og SpareBank1 Nord-Norge setter «Vi og havet» på agendaen.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse