Annonse
VIDEREFØRER ARBEIDET: Her er fjorårets Agenda Nord-Norge i Mo i Rana. Foto: Øyvind Bratt/Rana Blad

Agenda Nord-Norge forsterkes

LO, NHO og SpareBank1 Nord-Norge har besluttet å videreføre og forsterke arbeidet med Agenda Nord-Norge-samlingen og ambassadørprogrammet.

Vi løfter inn både penger og personlig innsats i årene framover for at Nord-Norge skal ha en god møteplass og et ambassadørprogram for unge talenter.

Arne O. Holm skriver i Nordlys at LO, NHO og SpareBank1 Nord-Norge har lagt ned eierskapet til Agenda Nord-Norge. Det stemmer ikke.

Agenda Nord-Norge består av tre ting: En hjemmeside som året rundt forsyner oss med fakta og filmer om Nord-Norge. Den videreføres. En årlig samling over to dager der 4-500 nordnorske ledere møtes for å drøfte utviklingen i landsdelen. Det videreføres. Et ambassadørprogram som hvert år samler 12 unge talent som vil bli nordnorske stemmer. Det videreføres.

Det vi endrer fra 1. januar 2019 er organiseringen: Vi trenger ikke et eget aksjeselskap for å få den bistand vi trenger til å gjennomføre disse aktivitetene. Vi har engasjert 620 Kommunikasjon (samme mannskap som har lagd de foregående samlingene) til å levere til eierskapet innhold og regi på høyt nivå. Alt skal speile de ulike deler av Nord-Norge.

Det er med andre ord fortsatt LO, NHO og Sparebank1 Nord-Norge som er vertskap og eiere av Agenda Nord-Norge-samlingen, ambassadørprogrammet og alle andre ting som kommer fra Agenda Nord-Norge. Og om det skulle herske noen tvil; det er fortsatt eierne som bestemmer både tema og agenda – slik det alltid har vært.

Så vil det være opp til oss som eiere og alle som leverer tekniske tjenester, kultur, infrastruktur, transport og innhold å vise at det ikke er organiseringen, men ønsket om å lage gode fellesarenaer i nord som er avgjørende.

Første anledning får vi i Svolvær 12.-13. november når partnerskapet LO, NHO og SpareBank1 Nord-Norge setter «Vi og havet» på agendaen.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse