Hva er alternativene for Alfheim? En ny konsert-arena? En ny kunsthall – som erstatning for kunstforeningens vaklevorne bygg? Et diskotek? Nordområdemuseum? Hotell? Foto: Yngve Olsen Sæbbe

Alfheim svømmehall? Riv skiten!

I 2019 skal det nye badelandet være ferdig. Hva da med Alfheim svømmehall? Skal den konkurrere med et økonomisk marginalt badeland – som begge styres av kommunen?

Ok, overskriften er bevisst ment å provosere.

Alfheim svømmehall - tegnet av arkitekt Jan Inge Hovig og bygget i 1965 - troner majestetisk på en av Tromsøs beste utsiktstomter. Midt på øya. Midt i et boligstrøk. Med elendige parkeringsforhold. Treningshallen i underetasjen er ikke all verden med vann som renner fra taket, og øvrige treningsrom er heller ikke imponerende. Utvendig ser bygget alt annet enn lekkert ut. Innvendig er det oppgradert noe – men hvor lenge holder det?

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse