Annonse
Hvis ikke standarden for debatt gjøres noe med, så kommer ikke trusler til å forsvinne når regionreformen ikke lengre er en dagsaktuell sak. Hvis moderatorer i diskusjonsforum og lignende lar slike ytringer stå uimotsagt vil vi miste utrolig mange nyanserte, godt gjennomtenkte meninger fra de som ikke ønsker å møte en vegg med sinne, galle og trusler, skriver Daniel Hansen Masvik.

Til alle krigere i kommentarfelt

Jeg har fulgt debatten rundt regionreformen i kommentarfelt på Facebook og andre plattformer og jeg har en viktig oppfordring til debattantene: Slutt å true andre i politisk debatt før dere blir anmeldt og dømt for det.

Det er slike trusler som stilner andre, som hindrer sunn meningsutveksling.

Det er mange nyhetssaker den siste tiden om et giftig debattklima, uheldige ytringer og lignende om debatten rundt regionreformen. Dette er en latterlig snill måte å karakterisere ordskiftet nå om dagen. Enhver opplyst person kan bruke 5 minutter på å lete seg frem til første oppfordring til voldshandlinger. Det er ulovlig å oppfordre til vold, det er ulovlig å true andre med vold og drap.

Jeg er en sterk forkjemper av god debatt og jeg har ingen problemer med en opphetet debatt med flere svært engasjerte parter men når vi ser privatpersoner både offentlig og privat motta trusler om vold og verre så er det ikke bare en opphetet debatt. Det er slike trusler som stilner andre, som hindrer sunn meningsutveksling. 

Det er en kjent sak at man er tøffere i språket når man diskuterer i kommentarfelt og ikke ser motdebattanten i øynene. Jeg forbeholder meg den tro at vi ikke har så mange i Troms og Finnmark som hadde stått ansikt til ansikt med noen de var uenige med og truet dem med vold og drap. Men om de som står på sitt og fortsetter bruken av trusler og oppfordring til vold så håper jeg flere anmelder det, og videre at politiet følger opp raskt.

Hvis ikke standarden for debatt gjøres noe med, så kommer ikke trusler til å forsvinne når regionreformen ikke lengre er en dagsaktuell sak. Hvis moderatorer i diskusjonsforum og lignende lar slike ytringer stå uimotsagt vil vi miste utrolig mange nyanserte, godt gjennomtenkte meninger fra de som ikke ønsker å møte en vegg med sinne, galle og trusler.

Nå mener ikke jeg at alle som sier «faen» midt i en kommentar skal anmeldes og utestenges, la oss i hvert fall starte med de som truer med vold og drap så kanskje kommer vi til et punkt hvor folk faktisk tør å ytre seg igjen.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse