Annonse
Fra sykehus-demonstrasjonen i Mo i Rana sist lørdag. Foto: Rana Blad

De aller fleste mener ett sykehus er det beste for oss på Helgeland

At Rana Blad på lederplass idioterklærer og latterliggjør styremedlemmene i Helgelandssykehuset er et overtramp, etter min mening. Dette må nok settes på kontoen for Skuffelse, men likevel.

Det er rett og slett trist å lese innlegg som forfattes av Rana-miljøet i disse dager om fremtidens sykehus på Helgeland. Saken er betent og Rana-miljøet har sittet «rolig i båten» siden Mo er foreslått som lokasjon, inntil forrige uke.

«Alle» vil nok innerst inne ha sykehus nærmest seg, men jeg synes at media bør få med seg at 12 kommuner har samarbeidet for å gi pasientene i hele regionen, Rana inkludert, det beste tilbudet de kan få. Mosjøen har nærmest sagt ifra seg både sykehus og DMS for at vi alle skal få et tilbud som gagner flest mulig på Helgeland. Å påstå at styremedlemmene kun tenker på seg selv, blir i så måte absurd. Helgelands befolkning (sør for Korgfjellet) og spesielt Mosjøens håndtering av denne saken fortjener respekt for dette.

Styremedlemmene i Helgelandssykehuset har tenkt helhetlig og hatt pasienten i fokus, og har stemt deretter. At Rana Blad på lederplass idioterklærer og latterliggjør styremedlemmene i Helgelandssykehuset er et overtramp, etter min mening. Dette må nok settes på kontoen for Skuffelse, men likevel.

Torsdagens vedtaket er i tråd med de innspill og uttalelser som er kommet inn i prosessen, de aller fleste, inkludert fagmiljøene og ressursgruppa mener ETT sykehus er det beste for oss på Helgeland.

Nå er det heldigvis ikke vi som skriver innlegg og svar på diverse fora på nett som skal bestemme noe som helst ang Helgelandssykehuset 2025, men vi stoler på at både fylkestinget og ikke minst styret i Helse Nord klarer å skille snørr og bart i denne saken.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse