Annonse
SPÅMANN: Henning Hai Lee Yang på alternativmessa i 2010. Foto: Lina Livsdatter

Alternativt Nord-Norge

Alternativmessa går av kosteskaftet på Scandic Tromsø i helga.

Fredager tørker vi englestøv, tar den ukentlige husrensen og tenner stearinlys i alle vindus-karma.

Tenk om du i morgen våkner opp til et helt alternativt Nord-Norge:

Barna heter Gabriel, Mikael, Rafael, Joralf, Gandalf eller Angelica. De fleste er tvillinger eller jomfruer, har energi av en annen verden og går på engleskolen. Det viktigste faget er overnaturlig nok religion, livssyn og engletikk. I matematikken er numerologi pensum. I norsk går det mest i håndlesing og automatskrift. På muntlig eksamen gir tungetale og troll i ord bestått, og sensoren bruker sin sjette sans til å gi karakter.

I friminuttene hopper barna paradis, leker stiv heks eller lager engler i sneen. Alle guttene drømmer om å bli fotballprofeter i Engeland, mens de mest forf-engelige jentene drømmer om indigofarget aura og en spirituell karriere i Los Angeles. Frafallet i den videregående skolen er til å ta og føle på.

Ungdommen, de som kom seg gjennom skolen, går på UiT – Norges astrologiske universitet. De tar studiepoeng i overtro og andre pseudovitenskapelige fag. Alle fagene er veldig intuitive. For eksempel er en bachelor i dyretolking nettbasert og uten praksiskrav.

Mamma jobber med alternativ energi i det regionale kraftselskapet Kraft & Okkultur. Pappa jobber som healansjournalist i Nordlys. På jobb drikker ingen lenger kaffe. Kaffemaskinene serverer kun grut. I spåkopper. På grunn av de mange varme hendene i landsdelen er gjennomsnittstemperaturen høyere, og vi tilbringer derfor mer av fritiden utsvevende i overnaturen.

UNN reduserer ventelistene med unani og fjernhealing. Tromsø kommune fjernbrøyter og fjernstrør veiene, til glede og nytte for Nobina og andre klarholkesynte. Rødbanken skifter farge i takt med Ishavskatedralen. Sjakk-OL er i balanse og harmoni tross røde skjebnetall.

Fredager tørker vi englestøv, tar den ukentlige husrensen og tenner stearinlys i alle vindus-karma. Vi ser på fjernsynsk, stemmer ut idoler og talenter med evner utenom det vanlige og kommenterer via et sosialt medium: Ghostbook.

Lørdager oppsøker vi bondens marked. På teletorget. Der kjøper vi vær-, steinbukk- og tyrekjøtt til minst kroner 32,90 per minutt av ikke demon-strerende bønder. Vi kjøper også andeler i kornsirkler. I teletorghuken kjøper vi ferske reiki.

Søndager leser vi av linjene inni hånda om det er verdt å gå på TIL-kamp. Dersom vi bare finner smerte i høyre, leter vi etter glede i venstre. Alternativt finner vi det vi leter etter mellom linjene…

Og sånn går no dagan. Men fra spøkelser til alvor. Det er mulig det er mer mellom himmel og jord enn vi kan fornemme. Heldigvis er det opp til deg å tro akkurat hva du vil.

Ha en fortsatt fin lørdag!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse