Annonse
Marius Hansen er daglig leder i Babcock Scandinavian Air Ambulance. Han og selskapet har turbulent år etter at selskapet vant anbudet for luftambulanseoppdraget. Foto: Linda Vaeng Sæbbe

Et spørsmål om tillit

Kanskje fikk Babcock urettferdig hard medfart, og ingenting vil være bedre om de er i stand til gjøre skepsis og pessimisme til skamme.

Fra og med 1.juli overtar Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA) all ambulanseflytjeneste i Norge.

Det har den siste tiden vært usikkerhet om hvor det tunge vedlikeholdet av de ti flyene skal foretas. Men nå er det klart at vedlikeholdet skal skje i Tromsø og Nord-Norge, etter at det er inngått en avtale med Air Service Eggemoen.

Nå er det også på det rene at Totalrenovering får oppdraget med å bygge ny hangar på flyplassen i Tromsø. Prislappen er på 40-50 millioner kroner

Når valget har falt på en nordnorsk leverandør, bidrar det med lokal verdiskapning og skatteinntekter i Tromsø. Det sikrer også lokale kompetansearbeidsplasser i form av teknisk personale.

I tillegg er nye fly underveis, åtte av 10 er allerede kommet fra fabrikk og over Atlanterhavet. De får nå medisinsk innredning i Sveits. Pilotene som har blitt med over fra den forrige operatøren Lufttransport, er ifølge Babcock i trening på den nye flytypen.

For Babcock har det vært et turbulent år etter at selskapet vant anbudet for luftambulanseoppdraget. Babcock har ikke råd til mer støy. Men er helt avhengige av at ting går på skinner frem til selskapet overtar om tre og en halv måned.

At Babcock har en jobb å gjøre for å gjenreise tillit, virker det som selskapet selv har skarpt fokus på. Å etablere hovedkontor i Tromsø og bruke nordnorske leverandører til sin virksomhet, er spesielt viktig i den situasjonen man har vært i. Desto mer avgjørende er det å vise at man gjør som man har lovet, og viser et sterkt engasjement for Nord-Norge.

Babcock sto i sentrum av en anbudsprosess som har fått mye kritikk. I ettertid ble det klart at problemene skyldes tilbyderen, Luftambulansetjenesten i Bodø, som er eid av de nasjonale helseforetakene. Merkevaren Babcock ble også rammet da styrelederen i Helse Nord trakk seg etter uryddig opptreden knyttet til et rekrutteringsoppdrag.

Kanskje fikk Babcock urettferdig hard medfart, og ingenting vil være bedre om de er i stand til gjøre skepsis og pessimisme til skamme. Det viktigste er at selskapet i praksis viser at man leverer en god tjeneste til de dette tross alt handler om; pasientene i distriktene. De må føle trygghet for at Babcock leverer en tjeneste som har høy kvalitet.

 

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse