Annonse

Ap-ekteskapet fortsetter

Vi ser altså noe som kan ligne en svertekampanje fra Nordlys mot FrP og våre byråder, skriver Bjørn-Gunnar Jørgensen

Nordlys har i kommentarer og nyhetssaker bevisst vinklet sakene negativt mot FrP.

I starten av februar gikk jeg hardt ut mot Nordlys og deres tette bånd til Arbeiderpartiet.  På selveste Valentiner­-dagen kom stadfestelsen på forholdet, og nok en bekreftelse på Nordlys sin politiske agenda.  I en sak om kommunale styreverv og godtgjørelser hadde Nordlys intet mindre enn tre bilder av undertegnede. 

Selv om det er andre som både har flere styreverv og høyere godtgjørelser, plukket Nordlys selvsagt ut en FrP-politiker som skulle ”henges ut”.  Slik opererer en avis med en politisk agenda.

Det er selvsagt medias rolle å ”ta” makta.  Men Nordlys-lederne har til de grader flommet over av nedrakking på byrådet.  Nordlys har i kommentarer og nyhetssaker bevisst vinklet sakene negativt mot FrP.  Overskriftene var for eksempel saftige før Tromsø FrPs nominasjonsmøte.  Nordlys er selvsagt skuffet over at møtet forløp såpass rolig.  De samme personene som står på FrP-listens seks øverste plasser i denne valgperioden, står på valglistens seks øverste plasser i neste periode. 

Nordlys påstår at det er en fløy i partiet som er motstandere av våre folk i byrådet.  Denne fløyen består sannsynligvis kun av Tor-Egil Sandnes.  Våre byråder nyter tvert i mot svært stor tillit internt i partiet.  Det ble stadfestet ved at ingen av våre byråder hadde motkandidat.  Både Kristoffer Kanestrøm og Britt Hege Alvarstein ble nærmest enstemmig valgt.  Dette har Nordlys selvsagt bevisst unnlatt å formidle.

Vi ser altså noe som kan ligne en svertekampanje fra Nordlys mot FrP og våre byråder.  Nordlys sin dekning av Otium er et stygt eksempel på dette.  Gjennom en lang rekke saker skrev Nordlys ting de ikke hadde dekning for.  I sin iver etter å sverte byråd Kanestrøm brøt Nordlys pressens etiske regler.  Høsten 2013 ble Nordlys felt i Pressens faglige utvalg.  Det ble slått fast at Nordlys hadde brutt god presseskikk.

Nordlys gjør det lett for Ap å lene seg tilbake og sitte stille i båten.  Men så er jo også Nordlys-redaktør Anders Opdahl medlem av Arbeiderpartiets medieutvalg. Det er vanskelig å skjønne hvordan Opdahl kan hevde at han ivaretar sin egen og Nordlys sin redaksjonelle uavhengighet, når han deltar i utformingen av et politisk partis politikk innenfor dette området.

I Vær Varsom-plakaten, som viser hva som er god presseskikk, heter det blant annet i punkt 2.3:

“Redaksjonelle medarbeidere må ikke ha oppdrag eller verv, økonomiske eller andre bindinger som kan skape interessekonflikter i sammenheng med deres redaksjonelle oppgaver. De må unngå dobbeltroller som kan svekke deres troverdighet.”

Nordlys sin dekning av Tromsø kommunes økonomi er en ytterligere bekreftelse på manglende saklighet.  Avisen hopper elegant bukk over at byrådet fikk en rekke vanskelige saker i fanget, som Troms kraft og Tromstun.  Det gjentas også at helse og omsorgssektoren har overforbruk.  Men det største merforbruket i forhold til budsjett er jo i barnevernet.  Slik har det vært siden byrådet overtok.  Men barnevernet styres jo ikke av FrP, og dermed nevnes ikke merforbruket her. 

Til høsten er det kommunevalg.  Jeg ønsker Anders Opdahl lykke til med valgkampen.  Nordlys har allerede startet og fremstår mer enn noen gang som et propagandablad for Ap.  Kanskje vi igjen får se en Nordlys-redaktør som rykker opp til en toppstilling i Ap? 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse