Annonse

AP får vår stemme

Vi trenger de gode kunst- og kulturtalentene, de skal oppdages og utvikles. Derfor gir vi applaus til Tvibit som utvikler talent, og setter unge og mer etablerte kunstnere i kontakt med hverandre.

 

For få dager siden sto syv tusen mennesker på Stortorget og sang Det Riv i Hjertet med Sondre Justad. Rakettnatt ble nok en festivalsuksess i kulturbyen Tromsø, en festival vi som bor her har stor glede av og som flere av oss tok del i.

Tromsø Arbeiderparti er stolte av alt denne byens kulturarbeidere får til. Kanskje aller mest er vi imponert over de tusenvis av frivillige timene folk legger i bunn for at betalende publikum kan oppleve, for eksempel Sondre Justad midt på Stortorget, Weezer i Bukta eller Mariinsky-balletten under Nordlysfestivalen. Frivillige er utrolig viktig for kulturlivet, og noe vi skal hegne om, som den skatten de folka er!

Uten kunsten kan ikke vi mennesker leve. Vi omgir alle oss med den, det være seg musikken på øret på vei til jobb, designveska vi bærer på skuldra eller et utfordrende kunstverk på Nordnorsk Kunstmuseum. Tromsø Arbeiderparti ønsker at flere skal kunne delta i kunst- og kulturlivet. Derfor vil vi jobbe for at det bedre legges til rette for kulturtilbud til døve og tunghørte i kommunen. Og selvfølgelig, Tromsø Arbeiderparti vil videreføre den viktige ”opplevelseskort”-ordningen for barn i lavtlønnsfamilier.

Vi trenger de gode kunst- og kulturtalentene, de skal oppdages og utvikles. Derfor gir vi applaus til Tvibit som utvikler talent, og setter unge og mer etablerte kunstnere i kontakt med hverandre. Derfor heier vi frem Tromsø kulturskole, og tviholder på lav kontingent, slik at flest mulig barn og unge kan delta som nyutsprungne utøvere i ulike kunst- og kulturuttrykk.

Tromsø trenger de store etablerte institusjonene. Arktisk Filharmoni og Hålogaland teater er to kulturbastioner i nord, og kulturbedrifter vi er stolte av, og som vi skal ta vare på. Tromsø Arbeiderparti mener det er en selvfølge at Tromsø kommune er med på å ivareta de på et høyt og godt nivå, og gi de økonomiske rammevilkår til å yte kvalitetskunst. Vi vet at å investere i kunst og kultur av høy kvalitet, gir avkastning på sikt.

I en verden der polariseringa øker, der skillet mellom oss og dem blir tydeligere og utnyttes, kan kunsten bringe folk sammen. Vi tror på dette, og ønsker å tilrettelegge for at unge og gamle skal ha treffpunkt der de kan møtes gjennom ulike kulturuttrykk. Vi vet at musikken er en brobygger for folk som kommer langveisfra til byen vår. Derfor ønsker vi å fortsette å støtte de gode tiltakene som møteplasser på tvers av generasjoner og nasjonalitet, som nylig avholdte Tromsø Global, et knallgodt eksempel på samarbeid mellom kommersielle Rakettnatt og Tromsø kommune.

Arbeiderpartiet nasjonalt satser på kunst- og kultur, det samme gjør vi lokalt. Derfor er det Arbeiderpartiet som får vår stemme, som kulturarbeidere i byen. Vi oppfordrer alle våre kollegaer å stemme Tromsø Arbeiderparti. Godt valg!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse