Annonse

Ap om vei i Ramfjorden: Øst eller vest ikke viktigst

For Arbeiderpartiet er det ikke viktigst om denne veien går på øst eller vestsida av fjorden, men vi bryr oss om at den bygges, og vi mener byggingen burde vært startet allerede.

Vi burde juble for alle ting vi er enige om. La meg derfor gi honnør til FrP, H, KrF, V, Sp, Sv og Rødt som alle er for Kvaløyforbindelsen. Det er utrolig bra at vi alle er enige.

Tromsø – hvorfor krangler vi? La oss heller kompromisse.

Tromsø er byen med det største potensialet i Norge. Vi har unike muligheter med havet, fjellene, og en verden som rykker stadig nærmere takket være ny teknologi. Tusenkronersspørsmålet er – vil vi evne å utnytte vårt potensial?

Jeg har representert Arbeiderpartiet i åtte år i kommunestyret. Jeg sikter på fire nye. Grunnen er enkel, jeg ønsker å bidra til at Tromsøs muligheter utvikles.

Men Kjell Arne Røvik var usedvanlig tydelig i forrige uke, da han konstaterte at vi tromsøpolitikerne mislykkes i oppdraget vårt. Han mener parlamentarismen har vært en ulykke for Tromsø, og at Bodø er mer produktiv. Jeg kjenner ikke forholdene i Bodø, men jeg gleder meg over at de klarer å samarbeide om viktige prosjekter, til beste for kommunen sin.  Jeg heier på Nord-Norge, enten det er i Hammerfest, Alta, Harstad, Bodø eller Tromsø, og Nord-Norge er tjent med sterke byer i møte med verden.

Beskjeden om at Tromsø sin styringsform har vært ødeleggende er derimot ikke bra. Jeg mener imidlertid Røviks analyse er for svak når det gjelder den politiske kulturen i Tromsø på den ene siden og parlamentarismen som styringssystem på den andre. For det er ikke struktur eller system som ødelegger, det er kultur. Oslo, som har samme styringsform som oss, jobber langt bredere for et bedre Oslo. Da Oslopakke 3 ble forhandlet frem var et stort flertall med på løsningene – fra Sv til FrP. Tromsø må også dit. Vi må samarbeide når vi trenger det.

I valgkampen for snaut to år siden lovde Erna Solberg å bruke fem milliarder på en veisatsning i Tromsø. Kjempebra. Forrige helg sa Arbeiderpartiets påtroppende nestleder, Hadia Tajik, at hun, og ledelsen i Arbeiderpartiet, så behovet for en satsning på vei og kollektivt i Tromsø. Med andre ord er regjeringen, og et stort flertall i Stortinget, villig til å bruke penger på Tromsø. Spørsmålet er: utnytter vi dette rommet som Norges styrende politikere har gitt oss? Svaret er nei.

I Ramfjord har en krangel om noe så banalt som en  vegtrase utsatt veien i 30 år. Traseen har ennå ingen løsning. For Arbeiderpartiet er det ikke viktigst om denne veien går på øst eller vestsida av fjorden, men vi bryr oss om at den bygges, og vi mener byggingen burde vært startet allerede.

I debatten om Kvaløyforbindelsen ser vi en smålig krangel fra byråd Britt Hege Alvarstein. Hun angriper SV, som egentlig vil bygge Kvaløyforbindelsen, i en slags konkurranse om hvem som er mest for. Den debatten er egentlig irrelevant. Vi burde juble for alle ting vi er enige om. La meg derfor gi honnør til FrP, H, KrF, V, Sp, Sv og Rødt som alle er for Kvaløyforbindelsen. Det er utrolig bra at vi alle er enige. Nå gjenstår det å bli enige om trase og finansiering. Jeg har et oppriktig ønske om at vi, Tromsøpolitikerne, skal bruke mer tid på å finne denne løsningen.

Politikere skal kjempe for det vi tror på. For eksempel tror jeg ikke det fins kompromiss på privatisering av helse og omsorg, da blir vår jobb å fremme argumenter for vår sak, så får velgerne avgjøre.  Men som ansvarlige politikere, som vil utvikle Tromsø, burde vi kjempe for flere kompromisser der vi kan. Der vi er nesten enige må vi gi og ta til vi blir enige. Byen trenger det. For barna, de eldre og alle som vil bo i mulighetsbyen Tromsø.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse