Annonse

Fra arabisk presse

Hamas oppfordrer til å bli med i “Knivenes intifada”.

Palestinsk TV og medier er fulle av oppfordringer til drap på jøder.

Nå tar også arabiske pressefolk til orde mot den ensidige anti-israelske dekningen i media.

En kuwaitisk journalist – Abdullah Al-Hadlaq fordømmer den palestinske knivterroren på det sterkeste og anklager president Mahmoud Abbas for denne nye voldsbølgen.

Videre sier Al-Hadlaq; – “Det er flaut at det internasjonale samfunn forblir taust overfor palestinernes vold mot israelere. Likeledes at det internasjolale samfunn ikke godtar Israels rett til å forsvare seg og sine innbyggere”.

Dette ifølge den offisielle kuwaitiske avisen Al-Watan. Avisen ble imidlertid tvunget til å fjerne disse utsagnene fra sin nettside.

Også den egyptiske fredsaktivisten Ahmed Meligy kritiserer terrorbølgen med knivstikkinger mot israelere – og medienes anti-israelske vridning på dette, internasjonale, som palestinske. Palestinsk TV og medier er dertil fulle av oppfordringer til drap på jøder.

I Gaza by er der i tillegg en klesbutikk med navnet “Hitler 2” – som ved siden av å selge uniformsplagg, har utstillingsdukker med kniver teipet til hendene.

Kunder i butikken tilkjennegir sin sympati til Hitler, fordi; “Han var den mest anti-jødiske person noensinne” – og de besøker butikken fordi Hamas oppfordrer til å bli med i “Knivenes intifada”.

(Kilde; tidsskriftet Israel Today (norskspråklig utgave) desember 2015).

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse